Juha od račića gambera

recepti_bez_slike
30 dag račića gambera 1 svježi krastavac/ neoguljeni/  2 dl kiselog vrhnja  1 kocka juhe od kopra ili vezica kopra  1 žlica brašna  maslac  voda Priprava:  Na maslacu kratko popržite brašno, dodajte kocku kopra i tanko narezane krastavce. Pržite 2-3 minute, dodajte gambere i dolijte vodom. Dodajte začine po želji /sol, papar/. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje 15-20 min. Na kraju dodajte vrhnje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+932)
Ovo sam prvi put isprobala kod naših domaćina u primoštenskom apartmanu. Bila sam malo skeptična s obzirom na to da nisam ljubitelj gambera, ali juha je izvrsna.

Sastojci: 

  • 30 dag račića gambera
  • 1 svježi krastavac/ neoguljeni/ 
  • 2 dl kiselog vrhnja 
  • 1 kocka juhe od kopra ili vezica kopra 
  • 1 žlica brašna 
  • maslac 
  • voda

Priprava: 

Na maslacu kratko popržite brašno, dodajte kocku kopra i tanko narezane krastavce. Pržite 2-3 minute, dodajte gambere i dolijte vodom. Dodajte začine po želji /sol, papar/. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje 15-20 min. Na kraju dodajte vrhnje.

Prosjek: 4 (+932)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)