Juha od blitve

Blitvu najčešće spremam na klasičan način s krumpirima, ali i kao juhu.
Sastojci:
- 30 dag blitve
- 4- 5 krumpira
- 2 češnja češnjaka
- 1 luk
- 4-5 žlica maslinovog ulja
- 25 dag mesa po izboru
- mrkva
- peršin
- sol
- 1 žlica vegete
Priprema:
Blitvu narežite na rezance, operite i stavite kuhati u lonac veličine 2 l. Povrće i krumpir očistite i sitno narežite. Stavite masnoću i narezano meso. Sve kuhajte oko 1 sat. Savjet: u juhu se može ukuhati tjestenina po izboru.







Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...