Jednostavna torta od jagoda

Autor: jasamja   (palac x 24060) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
6 jaja 6 žlica šećera 4 žlice mlijeka 6 žlica brašna 1 v š 1 prašak za pecivo Žumanjke pjenasto istuć sa šećerom i vš.,dodat im mlijeko i brašno.Čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo postupno umješati sa drvenom kuhačom u smjesu. Izliti u obložen lim i peći 20-25 min na 180 stupnjeva.(čačkalicom provjeriti da li je pečeno) Krema: 25-50 dag jagoda (sat dva prije pečenja torte jagode isjeckati na tanke ploškice i posuti sa malo limunovog soka i šećerom da puste sok s kojim ćemo poslije natopiti biskvite) 2 pudinga od vanilije 0.8 l mlijeka  2-3 žlice margarina 0.5 l hople 1 čvrsti jogurt Puding kuhamo prema uputama na kesici s tim da ne kuhamo u 1 l mlijeka nego u 0.8 l mlijeka. Još vrućem pudingu dodamo 2-3 žlice margarina ,promješamo da se otopi i ostavimo da se hladi. Hoplu zamješamo do pola i dodamo joj jogurt te mješamo do kraja(da bude čvrsta). Prerezane biskvite natopimo sa sokom od jagode(malo samo)i slažemo red pudinga pa jagode pa hoplu i poklopimo sa drugim biskvitom te ukrasimo po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+534)
Jednostavna torta od jagoda

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 4 žlice mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 1 v š
  • 1 prašak za pecivo

Žumanjke pjenasto istuć sa šećerom i vš.,dodat im mlijeko i brašno.Čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo postupno umješati sa drvenom kuhačom u smjesu. Izliti u obložen lim i peći 20-25 min na 180 stupnjeva.(čačkalicom provjeriti da li je pečeno)

Krema:

  • 25-50 dag jagoda (sat dva prije pečenja torte jagode isjeckati na tanke ploškice i posuti sa malo limunovog soka i šećerom da puste sok s kojim ćemo poslije natopiti biskvite)
  • 2 pudinga od vanilije
  • 0.8 l mlijeka 
  • 2-3 žlice margarina
  • 0.5 l hople
  • 1 čvrsti jogurt

Puding kuhamo prema uputama na kesici s tim da ne kuhamo u 1 l mlijeka nego u 0.8 l mlijeka.

Još vrućem pudingu dodamo 2-3 žlice margarina ,promješamo da se otopi i ostavimo da se hladi. Hoplu zamješamo do pola i dodamo joj jogurt te mješamo do kraja(da bude čvrsta). Prerezane biskvite natopimo sa sokom od jagode(malo samo)i slažemo red pudinga pa jagode pa hoplu i poklopimo sa drugim biskvitom te ukrasimo po želji.

Prosjek: 5 (+534)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika nena970's

Nemojte me sad zafrkavati ako Vam kažem da mi je ovo najdraža torta...Stvarno je za čas gotova, a prefina...Za vas koji niste baš skužili recept,malo malo drugačije...
jagode operemo i očistimo. U posudi na laganoj vatri ugrijemo gotov puding, umiješamo maraskino i izlijemo ga po gotovom biskvitu.
U posudi promiješamo sadržaj vrećice preljeva za torte s dvije žlice šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano miješajući da ne nastanu grudice.Miješamo sve dok tekućina ne prokuha, a potom je ostavimo nekoliko minuta da se ohladi.Kad se tekućina počne stvrdnjavati, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema van. Kad se preljev ohladi,tortu rezati! U slast