Janjeće tripice

Autor: dada   (palac x 3940) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Janjeće tripice na sinjski način
  1. Janjeći dropčić dobro očistiti, oprati ga, a crijeva prevrnu­ti.
  2. Tripice najprije obariti u kipućoj vodi. Kuhati 1 sat.
  3. Zatim narezati.
  4. Na masti dinstati 1-2 kapule i dodati narezane tripice, 1 žlicu konšerve ili 1-2 oguljene pomidore.
  5. Sve dobro miješati tako da se jelo ne zapali. Naliti mlakom vodom da pokrije tri­pice i staviti 2 žlice pešta i malo nasjeckanog pršuta ili pancete, te 2 rasječene, ostrugane janjeće nogice i 1/2 kg biža.
  6. Posoliti i kuhati oko 1 sat. Na kraju dodati malo bibera i nasjeckanog petrusimula. Tripice se poslužuju gusto kuhane.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Šalša od pomidora "u šporko" - PROČITAJTE Gusta juha od ječma/geršla - PROČITAJTE Varivo od korabice - PROČITAJTE Rižoto s povrćem - PROČITAJTE Kisela repa - PROČITAJTE