Jagode u srcu torte

Sastojci:
- 8 jaja
- 10 žlica šećera
- 8 žlica brašna
- malo praška za pecivo
- jagode
- slatko vrhnje
Priprema:
Posebno tucite bjelanjke, posebno žumanjke, promiješajte ih dodajući šećer i na kraju brašno s praškom za pecivo. Pecite u namaštenom limu oko pola sata na 180 stupnjeva. Kad se tijesto ohladi, izvadite sredinu, okolo ostavite samo centimetar tijesta. Izrežite na kockice i pomiješajte sa jagodama narezanom na komadiće. Sve zajedno promiješajte sa šećerom u prahu, i to po ukusu. Višak soka odlijte, pa smjesom napunite kalup. Kad se dobro stegne i upije sok, kalup izvadite da ostane torta u obliku srca.
Istucite pola litre slatkog vrhnja, dodajte ekstrakt od jagoda da bude crveno i premažite tortu. Možete ukrasiti jagodama ili drugim jestivim ukrasima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / torte i slastice
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / prašak za pecivo / jaja / jagode / brašno







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...