Jagode u srcu torte

recepti_bez_slike
8 jaja  10 žlica šećera  8 žlica brašna  malo praška za pecivo  jagode slatko vrhnje Priprema: Posebno tucite bjelanjke, posebno žumanjke, promiješajte ih dodajući šećer i na kraju brašno s praškom za pecivo. Pecite u namaštenom limu oko pola sata na 180 stupnjeva. Kad se tijesto ohladi, izvadite sredinu, okolo ostavite samo centimetar tijesta. Izrežite na kockice i pomiješajte sa jagodama narezanom na komadiće. Sve zajedno promiješajte sa šećerom u prahu, i to po ukusu. Višak soka odlijte, pa smjesom napunite kalup. Kad se dobro stegne i upije sok, kalup izvadite da ostane torta u obliku srca.  Istucite pola litre slatkog vrhnja, dodajte ekstrakt od jagoda da bude crveno i premažite tortu. Možete ukrasiti jagodama ili drugim jestivim ukrasima.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+419)
Kod ove torte u srcu može biti bilo koje drugo voće, ali moja mama najčešće stavlja jagode.

Sastojci:

  • 8 jaja 
  • 10 žlica šećera 
  • 8 žlica brašna 
  • malo praška za pecivo 
  • jagode
  • slatko vrhnje

Priprema:

Posebno tucite bjelanjke, posebno žumanjke, promiješajte ih dodajući šećer i na kraju brašno s praškom za pecivo. Pecite u namaštenom limu oko pola sata na 180 stupnjeva. Kad se tijesto ohladi, izvadite sredinu, okolo ostavite samo centimetar tijesta. Izrežite na kockice i pomiješajte sa jagodama narezanom na komadiće. Sve zajedno promiješajte sa šećerom u prahu, i to po ukusu. Višak soka odlijte, pa smjesom napunite kalup. Kad se dobro stegne i upije sok, kalup izvadite da ostane torta u obliku srca. 

Istucite pola litre slatkog vrhnja, dodajte ekstrakt od jagoda da bude crveno i premažite tortu. Možete ukrasiti jagodama ili drugim jestivim ukrasima. 

Prosjek: 4 (+419)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)