Istarska teletina u padeli

Autor: miracool   (palac x 587) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
80 dag telećih rebara 25 dag luka 1 dl bijelog vina 2 grančice peršinovog lista 1 žličica ružmarina ulje papar sol Priprema: Teleća rebra operite i narežite na veće komade. Stavite ih na zagrijano ulje i kratko popržite s obje strane. Zatim ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. Na masnoću u kojoj je poprženo meso, dodajte nasjeckano peršinovo lišće i ružmarin, zalijte vinom, pa kada zakipi dodajte poprženo meso. Posolite, popaprite, zalijte hladnom vodom da meso bude dopola pokriveno, pa pirjajte da meso posve omekša. Ako je potrebno za vrijeme pirjanja dolijevajte malo tople vode. Ovo poznato istarsko jelo poslužite s pečenim krumpirima i salatom po želji.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+146)

Sastojci:

  • 80 dag telećih rebara
  • 25 dag luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1 žličica ružmarina
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Teleća rebra operite i narežite na veće komade. Stavite ih na zagrijano ulje i kratko popržite s obje strane. Zatim ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. Na masnoću u kojoj je poprženo meso, dodajte nasjeckano peršinovo lišće i ružmarin, zalijte vinom, pa kada zakipi dodajte poprženo meso. Posolite, popaprite, zalijte hladnom vodom da meso bude dopola pokriveno, pa pirjajte da meso posve omekša. Ako je potrebno za vrijeme pirjanja dolijevajte malo tople vode. Ovo poznato istarsko jelo poslužite s pečenim krumpirima i salatom po želji.

 

Prosjek: 4 (+146)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Kozlić na teću - PROČITAJTE Oslić na bijelo - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Rižot od školjki - PROČITAJTE