Istarska teletina u padeli

recepti_bez_slike
80 dag telećih rebara 25 dag luka 1 dl bijelog vina 2 grančice peršinovog lista 1 žličica ružmarina ulje papar sol Priprema: Teleća rebra operite i narežite na veće komade. Stavite ih na zagrijano ulje i kratko popržite s obje strane. Zatim ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. Na masnoću u kojoj je poprženo meso, dodajte nasjeckano peršinovo lišće i ružmarin, zalijte vinom, pa kada zakipi dodajte poprženo meso. Posolite, popaprite, zalijte hladnom vodom da meso bude dopola pokriveno, pa pirjajte da meso posve omekša. Ako je potrebno za vrijeme pirjanja dolijevajte malo tople vode. Ovo poznato istarsko jelo poslužite s pečenim krumpirima i salatom po želji.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+146)

Sastojci:

  • 80 dag telećih rebara
  • 25 dag luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1 žličica ružmarina
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Teleća rebra operite i narežite na veće komade. Stavite ih na zagrijano ulje i kratko popržite s obje strane. Zatim ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. Na masnoću u kojoj je poprženo meso, dodajte nasjeckano peršinovo lišće i ružmarin, zalijte vinom, pa kada zakipi dodajte poprženo meso. Posolite, popaprite, zalijte hladnom vodom da meso bude dopola pokriveno, pa pirjajte da meso posve omekša. Ako je potrebno za vrijeme pirjanja dolijevajte malo tople vode. Ovo poznato istarsko jelo poslužite s pečenim krumpirima i salatom po želji.

 

Prosjek: 4 (+146)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)