Frankfurtska pečenka

Autor: nena970   (palac x 11083) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dkg govedine od buta  2 safalade  15 dkg mrkve  sol, papar  paprika  1 dl kiselog vrhnja.  5 dkg masti  15 dkg luka  2 dkg brašna  Priprema: Govedina ili teletina se opere, istuče u veliki odrezak, soli i papri.Oguljene safalade slože se na meso, koje se savije i zaveže. Kad se u međuvremenu na masti ispržio na kockice izrezani luk i mrkva, doda se malo crvene paprike, u brašno uvaljano meso i pirja najprije u svome soku, a poslije se uz dolijevanje vodom pirja dok ne postane mekano. Umak se pasira, ponovo nalije na meso, doda vrhnje i pusti da prokuha. Konci se s mesa uklone, meso se izreže na šnite, složi na zdjelu, prelije s malo umaka, a preostatak umaka stavi se u posebnu posudu. Umjesto govedine može se uzeti teletina od buta.  Uz to se servira restani krumpir, riža, kuhano ili prženo tijesto, valjušci od krumpira, itd. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+711)

Sastojci:

  • 50 dkg govedine od buta 
  • 2 safalade 
  • 15 dkg mrkve 
  • sol, papar 
  • paprika 
  • 1 dl kiselog vrhnja. 
  • 5 dkg masti 
  • 15 dkg luka 
  • 2 dkg brašna 

Priprema:

Govedina ili teletina se opere, istuče u veliki odrezak, soli i papri.Oguljene safalade slože se na meso, koje se savije i zaveže. Kad se u međuvremenu na masti ispržio na kockice izrezani luk i mrkva, doda se malo crvene paprike, u brašno uvaljano meso i pirja najprije u svome soku, a poslije se uz dolijevanje vodom pirja dok ne postane mekano. Umak se pasira, ponovo nalije na meso, doda vrhnje i pusti da prokuha. Konci se s mesa uklone, meso se izreže na šnite, složi na zdjelu, prelije s malo umaka, a preostatak umaka stavi se u posebnu posudu. Umjesto govedine može se uzeti teletina od buta. 

Uz to se servira restani krumpir, riža, kuhano ili prženo tijesto, valjušci od krumpira, itd.

Prosjek: 4 (+711)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)