Frankfurtska pečenka

Sastojci:
- 50 dkg govedine od buta
- 2 safalade
- 15 dkg mrkve
- sol, papar
- paprika
- 1 dl kiselog vrhnja.
- 5 dkg masti
- 15 dkg luka
- 2 dkg brašna
Priprema:
Govedina ili teletina se opere, istuče u veliki odrezak, soli i papri.Oguljene safalade slože se na meso, koje se savije i zaveže. Kad se u međuvremenu na masti ispržio na kockice izrezani luk i mrkva, doda se malo crvene paprike, u brašno uvaljano meso i pirja najprije u svome soku, a poslije se uz dolijevanje vodom pirja dok ne postane mekano. Umak se pasira, ponovo nalije na meso, doda vrhnje i pusti da prokuha. Konci se s mesa uklone, meso se izreže na šnite, složi na zdjelu, prelije s malo umaka, a preostatak umaka stavi se u posebnu posudu. Umjesto govedine može se uzeti teletina od buta.
Uz to se servira restani krumpir, riža, kuhano ili prženo tijesto, valjušci od krumpira, itd.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: krumpir / kiselo vrhnje







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...