Esterhazy šnite s kupinama

recepti_bez_slike
3 bjelanjka  1 vanilin šećer  12 dag šećera  15 dag mljevenih lješnjaka ili badema  Priprema: Bjelanjke istucite u snijeg, postupno dodajte šećer i vanilin šećer, a onda tucite još toliko da snijeg postane vrlo tvrd i gust. Polako umiješajte mljevene lješnjake ili bademe. Lim namastite i pospite brašnom, stavite tijesto u sloju debelom pola centimetra. Ispecite na 150 stupnjeva. Dok je tijesto još toplo, narežite ga na 5 traka širokih po 7 cm i oprezno izvadite iz pećnice. Stavite da se ohlade, a zatim namažite kremom i složite jednu na drugu. Ukrasite glazurom od bjelanjaka.  Krema  1/2 omota pudinga od vanilije  1/4 l mlijeka  1 i 1/2 žlica šećera  20 dag maslaca ili margarina  12 dag šećera  2 vanilin šećera  3 žumanjka  malo ruma ili trešnjevače  Priprema: Skuhajte od mlijeka, 1 i 1/2 žlice šećera i praška puding od vanilije. Dok se hladi više puta ga promiješajte. Pjenasto umiješajte margarin ili maslac , šećer, vanilin šećer i žumanjke. Ohlađeni puding stavite žlicu po žlicu u kremu od maslaca. Dodajte zatim rum ili trešnjevaču.  Glazura  20 dag šećera u prahu sok od pola limuna  1/2 bjelanjka  Priprema: Glatko umiješajte šećer u prahu, bjelanjak i limunov sok. Ukrasit čokoladnom glazurom, šlagom i kupinama.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Mamin i moj najdraži kolač od kupina. U sezoni ovog voća, radimo ga obavezno nekoliko puta.

Tijesto:

  • 3 bjelanjka 
  • 1 vanilin šećer 
  • 12 dag šećera 
  • 15 dag mljevenih lješnjaka ili badema 

Priprema:

Bjelanjke istucite u snijeg, postupno dodajte šećer i vanilin šećer, a onda tucite još toliko da snijeg postane vrlo tvrd i gust. Polako umiješajte mljevene lješnjake ili bademe. Lim namastite i pospite brašnom, stavite tijesto u sloju debelom pola centimetra. Ispecite na 150 stupnjeva. Dok je tijesto još toplo, narežite ga na 5 traka širokih po 7 cm i oprezno izvadite iz pećnice. Stavite da se ohlade, a zatim namažite kremom i složite jednu na drugu. Ukrasite glazurom od bjelanjaka. 

Krema 

  • 1/2 omota pudinga od vanilije 
  • 1/4 l mlijeka 
  • 1 i 1/2 žlica šećera 
  • 20 dag maslaca ili margarina 
  • 12 dag šećera 
  • 2 vanilin šećera 
  • 3 žumanjka 
  • malo ruma ili trešnjevače 

Priprema:

Skuhajte od mlijeka, 1 i 1/2 žlice šećera i praška puding od vanilije. Dok se hladi više puta ga promiješajte. Pjenasto umiješajte margarin ili maslac , šećer, vanilin šećer i žumanjke. Ohlađeni puding stavite žlicu po žlicu u kremu od maslaca. Dodajte zatim rum ili trešnjevaču. 

Glazura 

  • 20 dag šećera u prahu
  • sok od pola limuna 
  • 1/2 bjelanjka 

Priprema:

Glatko umiješajte šećer u prahu, bjelanjak i limunov sok. Ukrasit čokoladnom glazurom, šlagom i kupinama. 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)