Dinja s pršutom

Omiljen portugalski specijalitet, koji se u svim hotelima nudi za prijepodnevnu zakusku. Probala sam ju na prošlogodišnjem ljetovanju i jako mi se svidjela.
Sastojci:
- dinja
- pršut
Priprema:
Dinju prepolovite i izdubite sjemenke. Pršut narežite na komadiće, I dinje također narežite i pomiješajte s pršutom i vratite u dinju. Uz to se posluži čašica žestokog pića. U restoranima dinja se ne sjecka na komadiće nego se samo izvade sjemenke i napuni se pršutom. Jede se velikom jušnom žlicom.







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...