Crni rižot od sipe

recepti_bez_slike
75 dag sipe 2 glavice luka 2 češnja češnjaka 20 dag riže  2 dl bijelog vina 5 dag naribanog sira parmezana 2 grančice peršinovog lista 2 žlice maslaca maslinovo ulje sol  priprema:  Sipu očistite, operite i narežite na manje komade. Za vrijeme čišćenja sipa crnilo izdvojite, otopite u šalici vode i sačuvajte. Na mješavini ulja i maslaca popržite nasjeckani luk, zatim dodajte nasjeckani češnjak i nasjeckano peršinovo lišće. Posolite, popaprite, dodajte narezane sipe i zajedno pržite 2 do 3 minute. Zatim ulijte vino i istu količinu vode te polako kuhajte otprilike pola sata. Tada dodajte crnilo od sipe i opranu rižu, po potrebi dolijte tople vode i na laganoj vatri kuhajte da se riža potpuno skuha. Kuhani rižot istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Rižot poslužite sa zelenom salatom ili salatom od rajčice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+812)

Sastojci:

  • 75 dag sipe
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 20 dag riže 
  • 2 dl bijelog vina
  • 5 dag naribanog sira
  • parmezana
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 2 žlice maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol

 priprema: 

Sipu očistite, operite i narežite na manje komade. Za vrijeme čišćenja sipa crnilo izdvojite, otopite u šalici vode i sačuvajte. Na mješavini ulja i maslaca popržite nasjeckani luk, zatim dodajte nasjeckani češnjak i nasjeckano peršinovo lišće. Posolite, popaprite, dodajte narezane sipe i zajedno pržite 2 do 3 minute. Zatim ulijte vino i istu količinu vode te polako kuhajte otprilike pola sata. Tada dodajte crnilo od sipe i opranu rižu, po potrebi dolijte tople vode i na laganoj vatri kuhajte da se riža potpuno skuha. Kuhani rižot istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Rižot poslužite sa zelenom salatom ili salatom od rajčice.

Prosjek: 4 (+812)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)