Čoko čoks

recepti_bez_slike
6 jaja 15 dkg šećera 2 vanilija šećera 52,5 dkg čokolade 3 žlice brašna 30dkg margarina 2/3 praška za pecivo 7 1/2 dcl tučenog vrhnja Postupak pripreme 6 žumanjaka tući sa 15 dkg šećera i 2 vanil šećera. Otopiti 22,5 dkg čokolade sa 30dkg margarina i dodati žumanjcima. Dodati 3 žlice brašna i prašak za pecivo. Na kraju lagano kuhaćom umješati snijeg od 6 bjelanjaka. Peći 30 minuta na 150 stupnjeva. Krema: 7 1/2 dcl vrhnja i 30 dkg čokolade kuhati tj. topiti dok smjesa ne postane glatka, nesmije zakuhati. Preliti po kolaču i ostaviti da se dobro ohladi Napomene Kremu malo prohladiti i staviti na prohlađeni kolač Anka Repčen Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+692)
Jedan jako dobar ali kalorični kolač

Sastojci

6 jaja

  • 15 dkg šećera
  • 2 vanilija šećera
  • 52,5 dkg čokolade
  • 3 žlice brašna
  • 30dkg margarina
  • 2/3 praška za pecivo
  • 7 1/2 dcl tučenog vrhnja

Postupak pripreme

6 žumanjaka tući sa 15 dkg šećera i 2 vanil šećera. Otopiti 22,5 dkg čokolade sa 30dkg margarina i dodati žumanjcima. Dodati 3 žlice brašna i prašak za pecivo. Na kraju lagano kuhaćom umješati snijeg od 6 bjelanjaka. Peći 30 minuta na 150 stupnjeva. Krema: 7 1/2 dcl vrhnja i 30 dkg čokolade kuhati tj. topiti dok smjesa ne postane glatka, nesmije zakuhati. Preliti po kolaču i ostaviti da se dobro ohladi Napomene Kremu malo prohladiti i staviti na prohlađeni kolač Anka Repčen

Prosjek: 4 (+692)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Torta od oraha i čokolade - PROČITAJTE Čoko-čoko-čoko torta - PROČITAJTE Jagodasto kremasta torta - PROČITAJTE Lambada - PROČITAJTE Bečke kocke - PROČITAJTE