Bunjevačka kolinjska pržena jetra

Autor: brokula   (palac x 1836) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 odreska svinjske jetre 1 svinjska mrežica (»maramica«) 4 režnja češnjaka 1 dl mlijeka mljevena crvena paprika (slatka) ulje papar sol Priprema: Odreske jetre operite, potopite ih u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Zatim na svaki odrezak jetre stavite po jedan nasjeckani češnjak, pa zavijte u dobro opranu i na četvrtaste komade narezanu mrežicu. Stavite ih u prikladnu posudu na vruće ulje i pržite s jedne i druge strane po 5 minuta. Isprženu jetru složite na pladanj, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i prelijte masnoćom u kojoj se pržila jetra.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+447)
Ako želite pripraviti jetru, koja se na ovaj način posluživala za doručak za vrijeme kolinja na bunjevačkim salašima, uz kisele krastavce, papriku ili kupus, sa svježe ispečenim domaćim lepinjama ili svježim domaćim kruhom, ovaj recept je pravi izbor za vas…

Sastojci:

  • 4 odreska svinjske jetre
  • 1 svinjska mrežica (»maramica«)
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 dl mlijeka
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Odreske jetre operite, potopite ih u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Zatim na svaki odrezak jetre stavite po jedan nasjeckani češnjak, pa zavijte u dobro opranu i na četvrtaste komade narezanu mrežicu. Stavite ih u prikladnu posudu na vruće ulje i pržite s jedne i druge strane po 5 minuta. Isprženu jetru složite na pladanj, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i prelijte masnoćom u kojoj se pržila jetra.

 

Prosjek: 4 (+447)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)