Budimpešta torta

Sastojci:
- 6 bjelanjaka
 - 3 dl šećera
 - 100 g ( oko 1 ½ šalice ) mljevenih lješnjaka
 - 1 dl brašna
 - 2 žlice kakaa
 - 1 vrećica mandela za posut odozgo
 - Krema:
 - 5 dl istučenog slatkog vrhnja
 - 1 konzerva mandarina (svježe) mogu i banane
 
Ova Budimpešta torta je extra dobra, ako je radite u ljeti možete je napunite i sa svježim jagodama
Priprema:
Bjelanjke tući u čvrsti snijeg, dodavati šećer, te lagano umješati brašno pomješano sa mljevenim lješnacima i kakaom.
	Ravnomjerno rasporedite tijesto sa špricom po papiru i pecite u pećnici na 185 stupnjeva oko 20 minuta.
	Mandarine dobro ocijedite.
	Rasporediti umućenu kremu na tortu, posipati sa mandarinama i lagano rolati prvo sa jedne pa sa druge stranu u rolat.
	Ostavite rolat na hladnom mjestu.
	Posipati šećerom u prahu ili s rastopljenom čokoladom.
- Vaše oznake (tagovi): fina torta
 

 






 Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
 Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
 Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...