Budimpešta torta

Sastojci:
- 6 bjelanjaka
 - 3 dl šećera
 - 100 g ( oko 1 ½ šalice ) mljevenih lješnjaka
 - 1 dl brašna
 - 2 žlice kakaa
 - 1 vrećica mandela za posut odozgo
 - Krema:
 - 5 dl istučenog slatkog vrhnja
 - 1 konzerva mandarina (svježe) mogu i banane
 
Ova Budimpešta torta je extra dobra, ako je radite u ljeti možete je napunite i sa svježim jagodama
Priprema:
Bjelanjke tući u čvrsti snijeg, dodavati šećer, te lagano umješati brašno pomješano sa mljevenim lješnacima i kakaom.
	Ravnomjerno rasporedite tijesto sa špricom po papiru i pecite u pećnici na 185 stupnjeva oko 20 minuta.
	Mandarine dobro ocijedite.
	Rasporediti umućenu kremu na tortu, posipati sa mandarinama i lagano rolati prvo sa jedne pa sa druge stranu u rolat.
	Ostavite rolat na hladnom mjestu.
	Posipati šećerom u prahu ili s rastopljenom čokoladom.
- Vaše oznake (tagovi): fina torta
 

 






 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
 BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...