Biskvitna rolada s kremom od kestena

recepti_bez_slike
5 jaja 10 dag šećera 10 dag mljevenih oraha 4 žlice brašna 1 vanilin-šećer Nadjev 20 dag pirea od kestena 8 dag maslaca 1/2 žličice ruma 2 žlice marmelade od šipka šećer u prahu za posipanje Priprema: Žumance, šećer i vanilin-šećer miješajte toliko dugo dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu, dodajte čvrsti snijeg od bjelanaca i na kraju jednu po jednu žlicu brašna i mljevenih oraha. Sve lagano sjedinite u jednoličnu smjesu, pa ulijte u tankom sloju u lim, prethodno namašćen i posut brašnom. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 15 minuta. Pečeni biskvit pažljivo izvadite iz lima na čisti ubrus posut šećerom u prahu i zajedno s njime uvijte ga u roladu. Kada se potpuno ohladi, odvijte i uklonite ubrus i cijelu površinu biskvita namažite najprije marmeladom od šipka, a zatim pripremljenom kremom od kestena, pažljivo uvijte da se biskvit i nadjev dobro zalijepe, pa obilno pospite šećerom u prahu. Prije posluživanja narežite na ploške. Za nadjev pire od kestena, omekšali maslac i rum izmiješajte u jednoličnu glatku kremu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+524)

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 10 dag šećera
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 4 žlice brašna
  • 1 vanilin-šećer

Nadjev

  • 20 dag pirea od kestena
  • 8 dag maslaca
  • 1/2 žličice ruma
  • 2 žlice marmelade od šipka
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Žumance, šećer i vanilin-šećer miješajte toliko dugo dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu, dodajte čvrsti snijeg od bjelanaca i na kraju jednu po jednu žlicu brašna i mljevenih oraha. Sve lagano sjedinite u jednoličnu smjesu, pa ulijte u tankom sloju u lim, prethodno namašćen i posut brašnom. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 15 minuta. Pečeni biskvit pažljivo izvadite iz lima na čisti ubrus posut šećerom u prahu i zajedno s njime uvijte ga u roladu. Kada se potpuno ohladi, odvijte i uklonite ubrus i cijelu površinu biskvita namažite najprije marmeladom od šipka, a zatim pripremljenom kremom od kestena, pažljivo uvijte da se biskvit i nadjev dobro zalijepe, pa obilno pospite šećerom u prahu. Prije posluživanja narežite na ploške. Za nadjev pire od kestena, omekšali maslac i rum izmiješajte u jednoličnu glatku kremu.

Prosjek: 4 (+524)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)