Biskvitna rolada s kremom od kestena
Sastojci:
- 5 jaja
- 10 dag šećera
- 10 dag mljevenih oraha
- 4 žlice brašna
- 1 vanilin-šećer
Nadjev
- 20 dag pirea od kestena
- 8 dag maslaca
- 1/2 žličice ruma
- 2 žlice marmelade od šipka
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Žumance, šećer i vanilin-šećer miješajte toliko dugo dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu, dodajte čvrsti snijeg od bjelanaca i na kraju jednu po jednu žlicu brašna i mljevenih oraha. Sve lagano sjedinite u jednoličnu smjesu, pa ulijte u tankom sloju u lim, prethodno namašćen i posut brašnom. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 15 minuta. Pečeni biskvit pažljivo izvadite iz lima na čisti ubrus posut šećerom u prahu i zajedno s njime uvijte ga u roladu. Kada se potpuno ohladi, odvijte i uklonite ubrus i cijelu površinu biskvita namažite najprije marmeladom od šipka, a zatim pripremljenom kremom od kestena, pažljivo uvijte da se biskvit i nadjev dobro zalijepe, pa obilno pospite šećerom u prahu. Prije posluživanja narežite na ploške. Za nadjev pire od kestena, omekšali maslac i rum izmiješajte u jednoličnu glatku kremu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): rolada
- Sastojci: vanilin šećer / šećer u prahu / šećer / rum / mljeveni orasi / maslac / marmelada od šipka / kesten pire / jaja