BISKVIT S VOĆEM

recepti_bez_slike
3 jaja 15 dag šećera 15 dag brašna 1 prašak za pecivo pola šalice ulja pola šalice mlijeka 2-3 vanilin šećera Krema: puding od vanilije ili galeta Vrhnje za šlag 3-4 žlice šećera 3 vanilin šećera 2-3 velike jabuke sok 2 naranče   Priprema: Žumanjce istući tako da se dodaje žlica po žlica šećera u kojem su dodana 3 vanilin šećera. Zatim isto tako dodavati malo po malo ulja, pa isto tako mlijeka. Smanjiti mikser na slabije pa onda dodavati brašno u koje je umiješan prašak za pecivo. Na kraju dodati snijeg od preostalih bjelanjaka sa prstohvatom soli. Sve to umiješati u smjesu žlicom, ne mikserom nakon što se doda bjelanjak. Uliti smjesu u maslom namazan lim za pećenje (teflonski). Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 pa nakon 10 minuta smanjiti na 180. Peći oko 40 minuta. Krema: Galetu istući sa manje od pola l mlijeka (ili pripremiti puding) i isto tako napraviti šlag. Oguliti jabuke i izrezati na male komadiće pa staviti u vodu (vode staviti toliko da voda prekrije), dodati šećer i vanilin šećer. Kuhati dok se ne napravi pire. U sok od naranče dodati 2 žlićice šećera i time natopiti biskvit (unutrašnje strane kad se prepolovi). Zatim mazati biskvit jabuke - galeta/puding - šlag. Poklopiti i onda cijelu tortu namazati galetom(pudingom) pa šlagom.Po ukusu se dodaje rum i cimet u jabuke. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+192)
Jako jednostavan i lagan kolač. Voće možete birati po želji.

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • pola šalice ulja
  • pola šalice mlijeka
  • 2-3 vanilin šećera

Krema:

  • puding od vanilije ili galeta
  • Vrhnje za šlag
  • 3-4 žlice šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 2-3 velike jabuke
  • sok 2 naranče

 

Priprema:

Žumanjce istući tako da se dodaje žlica po žlica šećera u kojem su dodana 3 vanilin šećera. Zatim isto tako dodavati malo po malo ulja, pa isto tako mlijeka. Smanjiti mikser na slabije pa onda dodavati brašno u koje je umiješan prašak za pecivo. Na kraju dodati snijeg od preostalih bjelanjaka sa prstohvatom soli. Sve to umiješati u smjesu žlicom, ne mikserom nakon što se doda bjelanjak. Uliti smjesu u maslom namazan lim za pećenje (teflonski). Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 pa nakon 10 minuta smanjiti na 180. Peći oko 40 minuta.
Krema: Galetu istući sa manje od pola l mlijeka (ili pripremiti puding) i isto tako napraviti šlag. Oguliti jabuke i izrezati na male komadiće pa staviti u vodu (vode staviti toliko da voda prekrije), dodati šećer i vanilin šećer. Kuhati dok se ne napravi pire. U sok od naranče dodati 2 žlićice šećera i time natopiti biskvit (unutrašnje strane kad se prepolovi). Zatim mazati biskvit jabuke - galeta/puding - šlag. Poklopiti i onda cijelu tortu namazati galetom(pudingom) pa šlagom.Po ukusu se dodaje rum i cimet u jabuke.

Prosjek: 5 (+192)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ana Netretić's

Lagana i osvježavajuća... Ukrasila sam ju šlag kremom od vanilije.

  • 100_0708.jpg