Ananas-torta

recepti_bez_slike
Smjesa:  10 dag margarina  20 dag šećera  3 jaja  3 dag kakaa  15 dag brašna  1/4 vrećice praška za pecivo  2 žlice slatkog vrhnja    Nadjev:  1 limenka kompota od ananasa  4 dl slatkog vrhnja    Glazura:  10 dag čokolade  1 dl punomasnog kiselog vrhnja  Priprema: Margarin, šećer i žumanjke pjenasto umiješajte.  Dodajte vrhnje i kakao, te naizmjence umješavajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu ispecite u namašćenom obliku za torte. Pečenu tortu prerežite. Jednu polovinu dobro navlažite sokom od ananasa, premažite tučenim slatkim vrhnjem u koje ste umiješali ocijeđeni i na komadiće izrezani ananas.  Drugu polovinu torte prelijte s 2 dl netučenog slatkog vrhnja i prekrijte prvi dio torte. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i ukrasite ananasom i šlagom. Čokoladna glazura: čokoladu otopite na pari i malo ohlađenoj dodajte kiselo vrhnje i po želji malo maslaca. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Ananas svi doma obožavamo. Najčešće ga stavimo kao voćni nadjev na klasičan voćni biskivit, no kad prigoda zahtjeva, ovo je naša najdraža torta.

Sastojci:

Smjesa: 

  • 10 dag margarina 
  • 20 dag šećera 
  • 3 jaja 
  • 3 dag kakaa 
  • 15 dag brašna 
  • 1/4 vrećice praška za pecivo 
  • 2 žlice slatkog vrhnja 

 

Nadjev: 

  • 1 limenka kompota od ananasa 
  • 4 dl slatkog vrhnja 

 

Glazura: 

  • 10 dag čokolade 
  • 1 dl punomasnog kiselog vrhnja 

Priprema:

Margarin, šećer i žumanjke pjenasto umiješajte. 

Dodajte vrhnje i kakao, te naizmjence umješavajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu ispecite u namašćenom obliku za torte. Pečenu tortu prerežite. Jednu polovinu dobro navlažite sokom od ananasa, premažite tučenim slatkim vrhnjem u koje ste umiješali ocijeđeni i na komadiće izrezani ananas. 

Drugu polovinu torte prelijte s 2 dl netučenog slatkog vrhnja i prekrijte prvi dio torte. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i ukrasite ananasom i šlagom. Čokoladna glazura: čokoladu otopite na pari i malo ohlađenoj dodajte kiselo vrhnje i po želji malo maslaca.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)