Šnicli od konjskog mesa

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Šnicli od konjskog mesa

vlasta stein traži recept za šnicili od konjskog mesa , gulaš ili nešto adekvatno

Slika korisnika Artis's
Offline
Pridružen/a: 11/05/2011

Sastojci
Šnicli od konjskog mesa
maslinovo ulje
maslac
ruzmarin
bijelo vino
secer

Priprema:
Zagrijemo tavu u koju smo dodali običnog ulja (NAPOMENA: obično ulje dodajemo u tavicu, a ne maslinovo jer se maslinovo ulje ne obraduje termicki). Na ulju prepecite snicl od konjskog mesa.

U posebnoj posudi pripremite umak. Potrebno je rastopiti maslac u zdjeli. Kada rastopimo maslac dodajemo ruzmarin i promjesamo kako bismo maslac i ruzmarin sto vise spojili kako bi nam dali aromu. Pripazite da ne prepecete ruzmarin. (citav postupak traje maksimalno minutu)
Zatim dodajte luk na maslac i ruzmarin i przite ga dok ne poprimi smeckastu boju. Kada luk poprimi tamniju boju dodajte malo secera i pricekajte da se secer kristalizira (posto se radi o malo secera samo ce se promjeniti boja sastojaka). Zatim dodajete bijelog vina i time smo dobili jednu "juhu" koju kuhamo. Potrebno je nekih 3-4 minute da se napravi umak (od "juhe").

Jelo je gotovo posluzite ga na tanjuru sa malo vinove loze (za dekoraciju) prelivenog umakom i na kraju prelijte malo maslinovog ulja preko snicla kako biste dobili specifican okus i miris.

Dobar tek vam zelim

NAPOMENA: neke osobe ne podnose bas maslinovo ulje stoga pripazite da ne pretjerate sa maslinovim uljem.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija