Pizza capriciosa

6 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Pizza capriciosa

semir traži recept za recept za picu capricoza

Slika korisnika creed's
Offline
Pridružen/a: 24/10/2010

aaaaaaa, moje najdraze jelo :)
dakle, temeljni recept mi se sastoji od ostrog brasna, maslinovog ulja, soli, malo šećera, kvasca mlijeka i vode. Ponekad kombiniram oštro brašno sa malo glatkog i razenog u kombinaciji (kakti laganije je tijesto).
Omjer: 400 g brašna
25 g svježeg kvasca
1 žlica soli
350 ml mlake vode
2-3 žlice maslinovog ulja
Dobro izmijesajte, neka se digne 2 puta obavezno.
Razvaljajte debelo po zelji, stavite na lim za pecenje i stavite nadjev.
Pasiranu rajcicu pomijesam sa malo vode, origana, cesnjaka u prahu, papra. Na to stavim naribani sir, sunku u ovitku i sunku za pizzu, opet sloj sira i po zelji sampinjone i jaja. Rubove premazem maslinovim uljem. Pecem na unaprijed zagrijanoj pecnici na 240 stupnjeva 10-15 minuta - ovisno o debljini tijesta. Obozavamo ju u kombinaciji sa kiselim vrhnjem.

Slika korisnika rockiva's
Offline
Pridružen/a: 17/06/2011

i kod nas je često na meniju
moja miješana pizza ide otprilike ovako:
Sastojci:
350 g brašna
20 g kvasca
220 ml vode
sol
1/2 male žlice šećera
140 g salame za pizzu, izrezane na polovine
190 g sira, edamera ili goude (naribati)
90 ml kečapa, za pizzu
50 ml kečapa, ljutog
origano
masline ili jaje ili vrhnje
Od brašna, kvasca i vode napravite tijesto i ostavite da se napuhne.
Prvo zagrijem pečnicu. Zatim poravnajte tijesto za pizzu.
Stavite ga na posudu za pečenje, premažite rajčicom i dodajte salamu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 14 minuta na 200 stupnjeva a nakon toga pecite 2,5 minute pizzu samo odozdo.
Dodajte sir, kečap i origano pa pecite još 10 minute.
Izvadite, dodajte masline ili vrhnje poslužite.

dobar tek!!!

Slika korisnika tito's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010

sutra namjeravam peci pizzu za rucak pa sam dosla po recept. oba zvuce fino. Znam bez cega mi ne mozemo na pizzi - kiselo vrhnje nakon pecenja. Ako  nadjem, jos bolje mi sjedne Mileram gore. I brzo ohladi pizzu. Mljac!!!!

Slika korisnika admin's
Offline
Pridružen/a: 30/07/2009

Slika korisnika kana's
Offline
Pridružen/a: 20/01/2012

Nije lose ali nista novo a i nema sta biti jer se to jelo toliko pravi i izgubilo je svoju osnovnu formu a tako i treba da bude novo vrijeme nove mogucnosti :D

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Domaća pizza s gljivama - PROČITAJTE Punjene tikvice - PROČITAJTE Soparnik - PROČITAJTE Pekmez od crnog grožđa - PROČITAJTE Keksi za valentinovo - PROČITAJTE