Pašteta od bakalara

4 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Pašteta od bakalara

Veki traži recept za pašteta od bakalara

Bonkulo
Slika korisnika Bonkulo's

skuhati namočeni bakalar. u vodi od kuhanja skuhati oguljeni krumpir (bijeli, brašnasti) i češnjak. još toplo izmiksati sa zdrobljenim bakalarom uz dodatak malo vode od kuhanja, vrhnja i maslinovog ulja te soli, svježe mljevenog bijelog (može i/ili suhog zelenog) papra. otopiti maslac, uliti malo finog konjaka ili travarice i umiješati u smjesu zajedno sa usitnjenim kaparima i peršinom. može se dodati i malo limunove korice i sjeckanih zelenih i crnih maslina radi dobrog vizualnog i okusnog efekta.
služiti uz prepečeni kruh i jače bijelo vino ili opolo, svakako hladno.
(ako je za predjelo, dosta je računati po glavi žlicu usitnjenog bakalara, manji krumpir, režanj češnjaka, žlicu ili više ulja,žličicu maslaca, cca pol deca vrhnja a vode koliko treba da ne bude pregusto.
dobar tek!

Osvrt na Bonkulovu paštetu od bakalara.Sami paštroč. Prvi put čujem za sve ostale dodatke u pašteti od bakalara osim maslinova ulja, bakalara, kumpira, soli, papra, malo mlika i kučarin masla, luk i petrusimul.

Bonkulo
Slika korisnika Bonkulo's

Probaj, dušo! Ne kudi konja kog jahala nisi! Uvijek je stvar u mjeri.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Bakalar na bijelo - PROČITAJTE Usoljeni bakalar s palentom - PROČITAJTE Pašteta od pileće jetrice - PROČITAJTE Brudet sa bakalarom - PROČITAJTE