Meksičke tortilje

1 post / 0 new
Slika korisnika monii's
Offline
Pridružen/a: 08/03/2010
Meksičke tortilje

Ovako ja pravim meksičke tortilje, fine i pikantne!

Gotove su za 40 minuta, tako da nije strašno.

Potrebno Vam je za 4 osobe konzerva gotovog graha i kukuruza( miješano) s umakom, tako da ne morte kuhati ni grah ni kukuruz, več je gotov, jedino ako baš želite. Treba Vam i pola kg , kg pilećeg mesa, - narežite na male ploške, i marinirajte sa soli, vegetom i paprom. Svakako Vam sad treba 2, 3 paketa tortilja, ili 14 ili 21 komad, vrhnje, pa sir za ribanje, svježa salata i čili paprika.

Kako bi dobili crveni umak pripremite pire od rajčica, svježu papriku i zelenu i crvenu, čili papriku, pa češnjak, luk, i tobasco. Pržite luk i češnjak, papriku sitno narežite pa dodajte, uz to i umak od rajčice. Sad idu na red i čili paprika i tobasco. To je postupak za umak, a sad slijedi priprema tortilja:

luk pržite na ulju, dodajte češnjak i marinirano meso. Kad je meso pečeno, dodajte konzervu graha i kukuruza i umak od rajčice. Začinite po želji, neznam dali violite više ljuto, ili kako. Pirjajte sada sve zajedno 10-tak minuta, pa dodajte čili papriku. U mikrovlaki ugrijte tortilje, napunite ih nadjevom, dodajte sad sir, vrhnje, salatu koju želite i preklopite ih. Možete tortilje zarolati i kao palačinke. A umak moće biti i kupljen, nemorate praviti

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Špageti bolognese - PROČITAJTE Ljetna salata s piletinom - PROČITAJTE Batuda - PROČITAJTE Shakshuka - PROČITAJTE Juha od badema - PROČITAJTE