Kako zadrzati liniju i nakon dijete?

8 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika margareta's
Offline
Pridružen/a: 28/07/2010
Kako zadrzati liniju i nakon dijete?

muci me to sto nakon svake drijete brze povratim kile nego sto sam ih skinula. Kako zadrzati liniju?

ja sam margareta, volim kuhati

Slika korisnika ErikaT's
Offline
Pridružen/a: 21/10/2010

Odgovor na tvoje pitanje leži u činjenici da se na jedan način hranimo i ponašamo dok smo na dijeti, a onda sasvim drukčije kad s njom prestanemo.

To su pokazala i neka istraživanja i ankete (čitala sam neki dan članak na tu temu). Navodno da su anketirani koji su ponekad vježbali i ponekad pazili na prehranu uspjeli zadržati postignutu težinu, ali nisu gubili kilograme.

A onaj dio anketiranih koji je redovitije vježbao i često planirao što i kada će jesti, i dalje je gubio kilograme. Zato je dosta važno da istu pozornost posvetimo održavanju težine kao što se to radi i kad ste na dijeti. Problem nastaje kada dođete do željene brojke na vagi jer postupno nestaje uzbuđenje, a na tanjuru se opet ponekad nađe kalorična hrana. Osim toga, znanstvenici kažu da na dijeti pazimo što jedemo i kada jedemo jer imamo plan prehrane koji obično nestaje sa završetkom dijete.

Kako vam se težina nakon dijete ne bi ubrzo vratila na težinu prije dijete, evo najvažnijih pravila za trajno održavanje željene težine.

1. Bolje je s vremena na vrijeme uzeti malu porciju «loše» hrane. To će učiniti manje štete organizmu od gozbi i prejedanja kad vam dođe velika želja za tom hranom.

2. Stres lako može voditi napadajima gladi jer se tada mozak ne opskrbljuje dovoljno brzo sa hranjivim tvarima, iako organizam ima dovoljno rezervi. Stoga kako bi se zaštitili od nepotrebnih kalorija, prije nego posegnete za hranom napravite malu pauzu i duboko dišite kako bi se smirili.

3. Nikakva masna ili slatka hrana ne predstavlja takvu opasnost za liniju kao glad između obroka. Zbog toga se trebate pridržavati raporeda obroka i ne smijete ih preskakati.

4. Ako ste za vrijeme dijete preuzeli zdrave prehrambene navike, nemojte ih nakon dijete olako odbaciti, jer će vam trud oko držanja dijete ubrzo biti uzaludan. Ali ako se svakodnevno pridržavate pravila zdrave prehrane, bez većih problema ćete zadržati željenu težinu. Dakle nastavite jesti za predjelo salatu umjesto krem-juhe, a za desert voće umjesto kolača. Tada ćete si bez problema svako toliko moći priuštiti i svinjsko pečenje umjesto lagane puretine.

5. Tko želi zadržati liniju, treba nakon dijete pojačati potrošnju energije zbog povećanog unosa kalorija, po mogućnosti kroz više tjelesnih aktivnosti. 6. Mnoge punomasne proizvode možete lako zamijeniti za «light» verzije. 7. Kontrolirajte figuru s užim hlačama ili suknjom, a ne stalni provjeravanjem na vagi.

8. Ne možete baš uvijek paziti na prehranu, pa se može ponekad dogodite da pretjerate, čak i po nekoliko dana zaredom. Ali ne brinite: sa kratkotrajnim dijetama to možete izgladiti. Jednostavno jedan dan samo jedite voće, kuhano povrće, te salate i pijte mnogo vode.

9. Zabranjeno voće je posebno slatko i primamljivo. Zato se potrudite da imate što raznolikiji jelovnik, često ga mijenjajte i jedite sve. Tako nećete imati osjećaj da se nečega odričete i zbog toga dobiti želju jesti baš to što ne smijete.

10. Čak i ako tu i tamo daje nejasne signale, želudac nam sam kaže što mu treba. Ponekad naravno treba dobro načuliti uši i razlikovati glad od žeđi ili dosade. Pri tome vam pomaže da malo pričekate ili popijete čaj. Često nam se žeđ javlja kao osjećaj gladi.

Slika korisnika kiwity's
Offline
Pridružen/a: 13/03/2011

Najbolje bez djeta raznoraznih ,samo smanjiti obroke zauvijek.

Slika korisnika Lea N's
Offline
Pridružen/a: 21/10/2010

meni je pomoglo to što sam odlučila skroz izbaciti večeru, odnosno ne stavljat apsolutno ništa u sebe nakon 17 ili 18 sati osim tekučine. Upalilo je. Jedini problem je taj što sam u tom dijelu dana uvijek najgladnija :*

ovo su moji recepti, lea

Slika korisnika irena091's
Offline
Pridružen/a: 27/01/2012

Ono što se kod mene pokazalo jedino učinkovitim je bogat doručak, ručak jednako tako, a za večeru preferiram voćnu salatu ili neko povrće na grill tavi.
Sve ostalo (a hrpu toga sam probala) bilo je potpuni promašaj...

Slika korisnika kana's
Offline
Pridružen/a: 20/01/2012

>:D< najbolja dijeta Vam je setnja ,bavljenje vrtlarstvom ,i umjereno uzimanje hrane ne odricanje od svega ali od svega po malo :* :*

Slika korisnika KATE's
Offline
Pridružen/a: 23/02/2012

Skoro svaka dijeta je za nekoga dobra i uspješna, ali kratkoročno. stvar je u tome da je biti mršav, odnosno zdravo izgledati i tako se osjećati način, stil života. prema tome debljina nije bakterija ili neka bolest koju možemo uništiti ili izliječiti. ići na dijetu neko određeno vrijeme i onda misliti-ah super sada sam smršavila, idem opet jesti nezdravo i nekontrolirano nije u redu. imamo odgovornost prema sebi i isto kao što se svaki dan brinemo za djecu da su dobro, pazimo na njih, isto kao što svaki dan odlazimo na posao i odgovorno se odnosimo i uredno ispunjavamo radne zadatke, isto tako se moramo početi ponašati i prema sebi samima. nakon nekog duljeg vremena to nam više neće predstavljati problem. to je "klik" u glavi, kao kod prestanka pušenja i sl.
nije lako naravno, to oko svega se u životu treba jako i dugo truditi, i rezultati su sigurno tu.
a sad što je zdrava prehrana, to je jedna posve druga tema.
u svakom slučaju, kruh i tjesteninu treba svesti na minimun ili u potpunosti izbaciti. puno stvari poput pahuljica ili voćnim jogurta za koje mislimo da su super obrok zapravo nisu-puni su šečera i raznih aditiva. umjesto toga bolje je pojesti običan jogurt i neku voćku.
bitno je razmišljati o tome što jedemo. sve što je prerađeno i čemu na deklaraciji piše tekst o tome od čega se taj proizvod sastoji nije ni zdravo ni dobro.

zoi
Slika korisnika zoi's
Offline
Pridružen/a: 30/03/2012

sve jesti, smanjiti obroke, kupi male tanjure da imaš osjećaj popunjenosti. Najmanje 5 obroka :)))

"Stavi me kao znak na srce, k’o pečat na ruku svoju.
Jer ljubav je jaka kao smrt, a ljubomora tvrda kao grob;
žar je njen kao žar ognjen, plamen Božji."nn

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija