unidrago traži recept za buzaru od škampi i dagnji
Buzara od škampi i dagnji
Na maslinovom ulju dinstamo luk i češnjak,dolijemo vino, dodamo papar i 1 kocku za juhu.Dodamo oprane školjke i škampe, protresemo teću i po potrebi dolijemo malo vode i pasiranih rajćica te zgusnemo sa 2 žličice krušnih mrvica.
Škampi na buzaru
1 kg svježih škampi
maslinovo ulje
5-6 režnja češnjaka (što više)
pasirana rajčica ili iz tube
peršin
2 žlice krušnih mrvica
4 dl bijelog vina
sol, papar
Na ulju popržiti češnjak, dodati krušne mrvice, peršin i rajčicu. Posoliti popapriti i zaliti vinom, promješati pa dodati škampe i kuhati oko 20-30 min. na laganoj vatri, koji put promješati i probati. Može se staviti i 1 –2 lista lovora. Umaka treba biti toliko da prekrije skampe.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
Očetkane dagnje otvoriti u poklopljenoj posudi, tekućinu procijediti.
Škampe pržiti na maslinovom ulju a kad porumene dodati sitno sjeckani i zgnječeni češnjak. Kratko iza toga zaliti bijelim suhim vinom. (Za crvenu varijantu ubaciti koju žlicu pasata ili malo koncentrata rajčice). Kad prokuha uliti dio one tekućine od dagnji - ne previše jer je slano - sitno sjeckanog peršina te po želji malo mravinca a bosiljka svakako. Neka kuha desetak minuta. Posuti krušnim mrvicama, dodati dagnje i pustiti još nekoliko minuta da se lijepo poveže. Po potrebi posoliti ili uliti još malo one vode a prije posluživanja posuti svježe mljevenim paprom.
(Gustoću šuga prilagoditi prilogu).