Ja imam recept koji je koristila moja baka, ali mjere baš nisu sigurne, tj. više su 'od oka'.
Dakle pastrva se reže na komade, nasoli se i peče u ulju u pećnici, dok ne dobije lijepu boju. Ostavi se da se potpuno ohladi. U ulje u kojem smo pekli pastrvu stavimo crveni luk narezan na rezance (koliko pastrve toliko i luka) i samo mu ubijemo prijesnost( dakle, da postane staklast, ali ne smije promijeniti boju). I luk skroz ohladimo. Hladne sastojke redamo u tegle (oprane i osušene) - red luka, red ribe te red limuna kojemu smo ogulili koru i narezali ga na ploške. Završimo s lukom i limunom na kraju. Sve zalijemo hladnom marinadom.
Marinada: Kuhamo vodu kojoj smo dodali živu esenciju, papar u zrnu i lovorov list.
Tegle zatvorimo i ostavimo najmanje 10-tak dana da se sastojci prožmu.
Za točne omjere trebala bih pitati svoju mamu, pa mi se možete javiti na mail.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
Ja imam recept koji je koristila moja baka, ali mjere baš nisu sigurne, tj. više su 'od oka'.
Dakle pastrva se reže na komade, nasoli se i peče u ulju u pećnici, dok ne dobije lijepu boju. Ostavi se da se potpuno ohladi. U ulje u kojem smo pekli pastrvu stavimo crveni luk narezan na rezance (koliko pastrve toliko i luka) i samo mu ubijemo prijesnost( dakle, da postane staklast, ali ne smije promijeniti boju). I luk skroz ohladimo. Hladne sastojke redamo u tegle (oprane i osušene) - red luka, red ribe te red limuna kojemu smo ogulili koru i narezali ga na ploške. Završimo s lukom i limunom na kraju. Sve zalijemo hladnom marinadom.
Marinada: Kuhamo vodu kojoj smo dodali živu esenciju, papar u zrnu i lovorov list.
Tegle zatvorimo i ostavimo najmanje 10-tak dana da se sastojci prožmu.
Za točne omjere trebala bih pitati svoju mamu, pa mi se možete javiti na mail.