Bazga - sirup

8 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika mario's
Offline
Pridružen/a: 06/08/2009
Bazga - sirup

Mirjana traži recept za sirup od bazge

U međuvremenu objavili smo nekoliko recepata za sirup, pa uz ove iz komentara, možete pronaći i provjereni recept ovdje

Valnea Bressan
Slika korisnika Valnea Bressan's

Sirup od bazge:
50 cvjetova bazge uroni se u 3 litre vode i ostavi namakati 24 sata.
Nakon toga se voda procijedi i u nju doda:
3 kg šećera
5 paketića acitrona
sok od 1 limuna
Sirup se flašira i može ose odmah trošiti. čuvati na hladnom i mračnom mjestu.

IRA
Slika korisnika Valnea Bressan's

Sirup od bazge:
25 cvjetova očistiti od petiljki te ih pofuriti s 3l vode i ostaviti da se ohladi 24 sata. Ocijediti preko gaze i staviti 3kg šećera, 10dkg limunske kiseline. Prokuhati. Ostaviti da se ohladi 24 sata i povremeno miješati. Flaširati i držati na hladnom mjestu!

30 cvjetova 24 sata namakati u dladnoj vodi, zatim procijediti i dodati cca 3 kg šećera i cca 5 dkg limunske (citronka) ili vinske kiseline i to miješati(najbolje povremeno na 5 min), dok se sav šećer ne rastopi i ulijevati u boce, plastične ili staklene, zatvoriti i držati na hladnom i tamnom mjestu.Pametno je raditi hlahni sirup, da se ne uništavaju zdravi sastojci. Za konzervaciju su potrebni šečer i kiselina, koji se mogu kombinirati-manje šećera više kiseline i obrnuto. U sirup se može dodati i malo ekstrata maline, kruške, višnje itd i tako dobiti osebujan okus.

mima
Slika korisnika Valnea Bressan's

sirup od bazge
40 cvijetova
4 litre vode,12 dkg limunske kiseline
4kg šećera
pola kilograma limuna

Cvijetove, limin na šnite, 24 sata. Ocijediti i dodati ostatak šećera,vode i limunsku kiselinu te opet ostaviti da stoji 24 sata uz povremeno miješanje.boce dobro oprati i stelirizirati u pećnici dvadesetak minuta na 80 celzijevaca s tim da boce stavite u pećnicu pa je upalite da se postepevo griju.Ulijte sirup do vrha boce da ne ostane zraka kad se zatvore čepom. Sirup nakon otvaranj držite u frežideru jer nema konzervansa u njemu.

Slika korisnika mami's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Ja obavezno stavim limuna,ne limunsku kiselinu jer mi bude bolje, ne znam dali ste znali da cvijetove bazge možete i zamrznuti ,tako da u pol zime možete raditi novu turu soka od bazge, to pogotovo vrijedi za one koji nemaju puno mjesta u špajzi, ja sam ove godine pospremila u škrinju u paketiće tako da bude za par tura, jer kad napravim sok obavezno ga držim u frižideru jer sam sigurna da se neće pokvariti s obzirom da nikakav konzervans ne koristim nego je sve prirodno.

"moja mama najbolje kuha"

Slika korisnika Sanja Marić's
Offline
Pridružen/a: 23/04/2012

80 cvjetova bazge
8 litara vode
8x10g limuntosa
5kg šećera
Cvjetove bazge potopiti u 5 litara hladne vode.Nakon 24 sata procijediti kroz gazu.U veliku posudu staviti 3 litra vode i 5kg šećera.Prokuhati.Malo ohladiti i dodati procijeđeni sok od zove i limuntos.Dobro izmiješati.Sipati u plastične boce (ne do vrha) i zamrznuti.
:*

zdravky
Slika korisnika Valnea Bressan's

nitko nije točno objasnio da li se radi o cvjetovima ili onim sitnim cvjetićima molila bih objašnjenje ?!

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija