Salama od oraha

Autor: tatjana   (palac x 19437) |moji recepti

13
3 šalice mljevenih oraha, 1 šalica prah šećera, 3 rebra (60 gr) ribane čokolade, 1 cijelo jaje malo cimeta po ukusu Priprema U pećnici ili na pari malo zagrijati čokoladu. Čokolada se ne smije topiti, nego samo omekšati. Sve sastojke sjediniti pa zamijesiti da se jednolično poveže. Masni papir staviti na radnu plohu, na njega premjestiti smjesu i oblikovati salamu. Na kraju, salamu uvaljati u šećeru u prahu. Po originalnom receptu dolazi još i 100 gr oljuštenih i narezanih badema. Bijeli bademi izgledaju lijepo u tamnoj salami, ali radi njih se teško reže i salama zna pucati. Naš je prijedlog da probate jednom s bademima, a drugi put bez, pa kako vam se više svidi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+6)
Ovo je zaista starinski recept u kojem su mjere na šalice i rebra čokolade. Za šalicu kao mjeru najbolje je uzeti onu od 2 dcl.
Recepti - 3 - slika

Sastojci

  • 3 šalice mljevenih oraha,
  • 1 šalica prah šećera,
  • 3 rebra (60 gr) ribane čokolade,
  • 1 cijelo jaje
  • malo cimeta po ukusu

Priprema

U pećnici ili na pari malo zagrijati čokoladu. Čokolada se ne smije topiti, nego samo omekšati. Sve sastojke sjediniti pa zamijesiti da se jednolično poveže.

Masni papir staviti na radnu plohu, na njega premjestiti smjesu i oblikovati salamu. Na kraju, salamu uvaljati u šećeru u prahu.

Po originalnom receptu dolazi još i 100 gr oljuštenih i narezanih badema. Bijeli bademi izgledaju lijepo u tamnoj salami, ali radi njih se teško reže i salama zna pucati. Naš je prijedlog da probate jednom s bademima, a drugi put bez, pa kako vam se više svidi.

Prosjek: 4.3 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sviđalica's

divno

2
Slika korisnika ana.stefanov's

Kolaci su prelijepi

3
Slika korisnika Ingeborg Mikulandra's

...super, brzo i fino:)