Šarići
Sastojci
Osnovni
- 60 dag masnijeg kokosa (Franck kokos)
- 20 dag šecera u prahu
- 25 dag mlijeka u prahu
- 3 dl vrelog mlijeka
Ostalo
- 1 jušna žlica kakaa
- 2 jušne žlice ruma
- 1/2 bocice ekstrata od jagode za boju i okus
Sve suhe sastojke dobro izmiješati pa preliti vrelim mlijekom. Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna jednolicna smjesa.
Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela. Jedan dio ostaviti bijeli, u drugi dodati prosijani kakao i rum, a u treci dio dodati ekstrat jagode.
Pripremiti 2 komada alu-folije duljine cca 40 cm za dvije salame po 30-35 cm. Sad od svake boje napraviti po dvije trake (kobasice :) ) - svaka traka je za je jednu salamu. Slagati 2 puta po dvije boje jednu do druge i trecu na ove dvije.
Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako uciniti i sa ostale tri trake.
Umotati u foliju te staviti u zamrzivac da se dobro stegne. Rezati na fetice debljine cca 0, 5 cm.
Ja sam ovaj kolac radila 15 dana prije rezanja, a rezala sam ga potpuno zaledenog zubicastim nožem za kruh.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: jagode / kokosovo brašno / mlijeko u prahu / ne peče se / rum