Mrkvin kolač
Jako jako jednostavan kolač ,a nikad niko nebi pogodio da je mrkva glavni sastojak kolača. Kolač ostaje sočan i mekan i sutradan (ako ga ostane)
- 5 jaja(4 veća ili 5 manjih)
- 2 šalice šećera
- 2 šalice brašna(više manje vidit će se po gustoći)
- 1/2 šalice ulja ili rastopljenog margarina
- cimeta po izboru ( ja stavim na vrh noža )
- 2-3 žlice kakaa ili 10 dag rastopljene čokolade
- 1/2 kg naribane mrkve(ja je meljem u multipraktiku ali dva puta)
- i čokoladna glazura
Sve se po redu izmješa jaja se ne odvajaju na žum i bjelj.,najbitnije je da jedino da se mrkva doda na kraju i da se lagano umješa.
Staviti peći u dublji pleh na 180 stupnjeva otprilike 25 min (provjeriti čačkalicom).
Gotov kolač prelijemo čokoladnom glazurom ohladimo i uživamo u okusima.
Biskvit dobiven na ovaj način sam koristila i kao kore za tortu i pokazalo se fenomenalno.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: mrkva / biskvit / čokoladna glazura / jaja







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
drago mi je da ste probali i da vam se sviđa.Ja osobno dodam mrkvu u bilo koji biskvit radi sočnosti . :D
kolac je jako jednostavan lalo se napravi i ukusan stq je najbitnije probajte
Bili ste u pravu, stvarno se ne osjeti da je uopće mrkva sastojak kolača. Kako to?( Iako moram priznati da sam je stavila još manje nego što piše zbog bojazni, he). U skoro sve kolače ju dodajete? Posula sam još kolač na kraju malo i sa šećerom
ne da se neosjeti nego nema šanse da se prepozna u kolaču mrkva ona da samo sočnost i ono malo slatkas okus ,zapravo nitko mi nije niti vjerovao da je mrkva u njemu.
Mrkvu inače dodajem i biskvitima bilo za torte bilo za kolače jer ona stvarno da veliku sočnost i kolači mogu puno duže trajat neće bit suhi ni idući dan ni iza naravno ako ih ostane za iduće dane.
Probajte pa recite dal su primjetili da je mrkva u njima
Joooooooj meni baš ne zvuči fino, sorry, nemogu mrkvu smisliti, iako ideja za svaku pohvalu. To ste sami eksperimentirali ili baš tako i ide recept?Probat ću napravit mojima, ali sumnjam da će proći. Stvarno se ne osjeti da jedete mrkvu?