Kolač s pudingom od vanilije

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 84423) |moji recepti

1
6 jaja 250 gr brasna 200 gr secera 1 vanilijin secer 120 gr margarina 3 zlice ulja 10 zlica mlijeka limunova korica i p.z.p korica od limuna krema pola l.mlijeka 2 pudinga od vanilije 5 kas secera 125 gr margarina priprema kora posebno mutiti zumanca sa secerom,i vanilija secerom.zatim dodavati sve navedene sastojke i opet mutiti.na kraju dodati izmucea bjelanca. stviti da se pece na 200stupnjeva,postepeno smanjiti malo temperaturu da ne izgori kolac,tako pec 30 min. i kako mi se nije dobro ispeko,ja sam  uzela:   puding od vanilije,skuhala ga normalno u pola l mlijeka i ohladila.dodala sam 125 gr margarina i dobro izmiksala. izrezala sam moj neuspjeli mramorni kolac,na jednake snite (1 cent )i filovala .snite okretati uspravno i drzati i sve dok i mazemo.kao kad radimo metrazni kolac. premazemo ga jos malo sa slagom koji smo napravili od slatkog vrhnja,i ukrasimo s rendanom cokoladom za kuhanje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+4)
Dragi moji ja sam vam danas pravila mramorni kolac, nije mi uspio, al sam malo dodala pudinga od vanilije, kolač izrezala na jednake ploške, namazala ga filom i ispao mi je savršen, kao nikad.
Kolač s pudingom od vanilije

Sastojci  i recept su od mramornog kolača

  • 6 jaja
  • 250 gr brasna
  • 200 gr secera
  • 1 vanilijin secer
  • 120 gr margarina
  • 3 zlice ulja
  • 10 zlica mlijeka
  • limunova korica i p.z.p
  • korica od limuna

krema

  • pola l.mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 5 kas secera
  • 125 gr margarina

priprema

kora

posebno mutiti zumanca sa secerom,i vanilija secerom.zatim dodavati sve navedene sastojke i opet mutiti.na kraju dodati izmucea bjelanca.

stviti da se pece na 200stupnjeva,postepeno smanjiti malo temperaturu da ne izgori kolac,tako pec 30 min.

i kako mi se nije dobro ispeko,ja sam  uzela:   puding od vanilije,skuhala ga normalno u pola l mlijeka i ohladila.dodala sam 125 gr margarina i dobro izmiksala.

izrezala sam moj neuspjeli mramorni kolac,na jednake snite (1 cent )i filovala .snite okretati uspravno i drzati i sve dok i mazemo.kao kad radimo metrazni kolac.

premazemo ga jos malo sa slagom koji smo napravili od slatkog vrhnja,i ukrasimo s rendanom cokoladom za kuhanje.D<

:X:H

Prosjek: 4 (+4)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Dijana Vjeko Zlatunic's

e mama,pa ti sto pravis je nesto najbolje

2
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

ma otkud tebe duso moja.ma vidis moji muka s mramornim kolacem,a ispadne sasvim nesto drugo na kraju i to jako dobro.vidi se to u prilozenom.

3
Slika korisnika Klara Boss's

Јadranka, ja mislim da kolac ispadne mramorniji ako se crni dio manji od bjeli. A to sto vam ne ispadne kolac dobro pecen unutra i gori vam odozgo-to je do pecnice, iako i sustava kalupa je takodje bitna. Ja pecem u mini sporet i nemam bas opcije da pomeram nivo kalupa u njemu. Ipak sam pekla sve i svacega u kuglof kalupu... meni je gornji dio bio blize grijaca, pa sam ga kad bi se digo pokrivala alu-folijom i na kraj se kolac dobro ispece a ne izgori-bar odozgo. Nadam se da sam vam iskustvom na mojim mukama bar do nekle pomogla :) Pozz Klara

4
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

a moja klara probala sam ja i s folijom,e tad mi je i izgorio puno okolo.a ja mislim da mi bude rijetka smjesa.jer ja i kad pravim metrazni kolac bude tako nesto slicno pa ga moram dugo pec al ne izgori mi.a dobro valjda cu jednom uspjeti,odma javim.

5
Slika korisnika nena970's

Hej Jadranka, neznam ako ću Vam baš pomoći al sam prepisala iz bilježnice za vas neki mramorni kolač
• 1 jogurt
• 1 šalica od jogurta šećera
• 2 šalice brašna
• ¾ šalice ulja
• 2 jaja
• 1 prašak za pecivo
• 3 žlice kakaa
• 2 žličice instant kave
Jaja tucite sa šećerom dok ne dobijte pjenastu masu....dodajte ulje, brašno (u koje ste pomiješali prašak za pecivo) i jogurt. U polovicu tijesta umiješajte kakao i kavu pa u namašćeni i lagano pobrašnjeni kalup ulijevajte istodobno tamno i svijetlo tijesto praveći šare kao na mramoru. Pecite pola sata na 180 C.

6
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

hvala ti za recept,evo i juce sam ga pravila,nije los samo nije to ono pravo.malo mi je i izgorio jer mi se dugo pece,a neispece se unutra.najgore je to sto je to naj najjednostavnije nesto za napravit a u mene kontra.ispadne meni fino al u obicnom kalupu,al u onomm za kuglof nikako.ma pravim dok ne ispadne kako treba,tebi hvala.

7
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

ja stvarno radim dosta kolace al ljudi moji nikako da mi ispadne mramorni kolac.sve ja dobro napravim al mi se ne ispece lijepo ono da bude razabran.pa eto i ja sad molim za jedan dobar i pravi recept za mramorni kolac.vidite i mi koji znamo nekad nam nesto neuspjeva,pozdrav od jadranke. http://www.recepti.hr/