Medenjaci s orasima

recepti_bez_slike
35 dag glatkog brašna 1/2 pecilnog praška 15 dag margarina 20 dag šećera 2 jaja 10 dag mljevenih oraha 3 žlice meda po želji korica limuna po želji žličica cimeta polovice oraha za ukrasiti Sve sastojke dobro izmješati na radnoj podlozi i ostaviti u hladnjaku oko sat vremena (najbolje umotati u prozirnu foliju).  Izvaditi iz hladnjaka,rukom uzimati komadić po komadić,praviti kuglice veličine oraha(ili manje) i stavljati u pleh na masni papir. Na svaku kuglicu utisnuti polovicu oraha ili posuti mljevenim orasima. Peći u pećnici na oko 180-200 stupnjeva otprilike pola sata.Medenjaci brzo potamne pa ih treba povremeno pogledati.Pečene medenjake NE posipavati šećerom u prahu   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+3)
Evo još jedan u nizu recepata za medenjake.Recept je od suprugove tete,jednom smo probali i odmah nam se svidio.Može dugo stajati u zatvorenoj posudi pa ga često ponesemo na izlete ili plažu.
Medenjaci

Sastojci

  • 35 dag glatkog brašna
  • 1/2 pecilnog praška
  • 15 dag margarina
  • 20 dag šećera
  • 2 jaja
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 3 žlice meda po želji
  • korica limuna po želji
  • žličica cimeta
  • polovice oraha za ukrasiti

Sve sastojke dobro izmješati na radnoj podlozi i ostaviti u hladnjaku oko sat vremena (najbolje umotati u prozirnu foliju). 
Izvaditi iz hladnjaka,rukom uzimati komadić po komadić,praviti kuglice veličine oraha(ili manje) i stavljati u pleh na masni papir.
Na svaku kuglicu utisnuti polovicu oraha ili posuti mljevenim orasima.
Peći u pećnici na oko 180-200 stupnjeva otprilike pola sata.Medenjaci brzo potamne pa ih treba povremeno pogledati.Pečene medenjake NE posipavati šećerom u prahu
 

Prosjek: 5 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)