Gužvara

Autor: LanaM   (palac x 40161) |moji recepti

0
  1/2 kg kora za pitu 1/2 kg svježeg kravljeg sira 1/2 špinata 800 g čvrstog jogurta 2 dl maslinovog ulja  5 kom jaja  1 kiselo vrhnje (2 dl)  2 dl kisele vode  1/2 žličice soli , malo papra Priprema: Umutite tri jaja, dodajte malo kisele vode, zatim dodajte ulje i sir koji ste izmrvili vilicom. Špinat blanširajte i dodajte u sir pa zatim dodajte jogurt. Na kraju posolite, ako je potrebno pa dodajte kiselo vrhnje i izmješajte. Podmažite pleh uljem pa stavite dvije kore.  Od ostalih kora izdvojite jednu za na vrh, a ostale iskidajte, izgužvajte pa pomiješajte s masom od sira.  Sve zajedno izručite u pleh s pripremljenom korom, pa prekrijte odvojenom korom.  Po vrhu polijte smjesom od jednog vrhnja i 2 jaja pa pecite u pećnici na temperaturi od 180°C, dok lijepo ne porumeni .Pekla sam je u plehu za tortu.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+6)
Super fino i jednostavno, često to doma radimo, sastojke mijenjam prema raspoloženju, špinat, blitva, kopriva....
Gužvara

Sastojci:

 

  • 1/2 kg kora za pitu
  • 1/2 kg svježeg kravljeg sira
  • 1/2 špinata
  • 800 g čvrstog jogurta
  • 2 dl maslinovog ulja 
  • 5 kom jaja 
  • 1 kiselo vrhnje (2 dl) 
  • 2 dl kisele vode 
  • 1/2 žličice soli , malo papra

Priprema:

Umutite tri jaja, dodajte malo kisele vode, zatim dodajte ulje i sir koji ste izmrvili vilicom. Špinat blanširajte i dodajte u sir pa zatim dodajte jogurt. Na kraju posolite, ako je potrebno pa dodajte kiselo vrhnje i izmješajte. Podmažite pleh uljem pa stavite dvije kore. 
Od ostalih kora izdvojite jednu za na vrh, a ostale iskidajte, izgužvajte pa pomiješajte s masom od sira. 
Sve zajedno izručite u pleh s pripremljenom korom, pa prekrijte odvojenom korom. 
Po vrhu polijte smjesom od jednog vrhnja i 2 jaja pa pecite u pećnici na temperaturi od 180°C, dok lijepo ne porumeni .Pekla sam je u plehu za tortu.

 

 

Prosjek: 3.5 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)