Vlasac
Vlasac spada u začinsko bilje koje se jelima uvijek dodaje svježe. Sjeckamo ga nožem ili režemo škaricama. Njegov okus sličan je luku i dobro ide uz krumpir salate i većinu juha, a daje i poseban okus svakom umaku. Tradicionalno se dodaje u maslac, jogurt i omlet.
Dobro se kombinira s bosiljkom, korijanderom, komoračem, paprikom i peršinom.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
I ovo trebate pogledati:
Sutra pripremite...
Uskrsni vijenacZa tijesto: 50 dag brašna 1 vrećica (7 g ) suhog kvasca 10 dag šećera 2.5 dcl toplog...
Bribirski prisnacSastojci: 15 komada svježih jaja 1 komad domaći čin friži sir (sir škripavac) 0,5 kg...
Ružice od oraha i makaSastojci za tijesto: 40 dag glatkog brašna 20 dag margarina 6 žlica šećera 1 kvasac...
Uskršnji kuglof od...Sastojci: 250 g maslaca ili margarina 250 g šećera 1 vanilija šećer 5 cijelih...
Sušena riba suha riba (preporuka - morski pas) krompir češnjak (može i sušeni/mljeveni)...
PincaPinca i pečena šunka nalazili su se na stolovima naših predaka i prije nego š...
Punjeni uskrsni vijenacZa tijesto je potrebno: 350 - 400 ml tople vode 600 g brašna 1 suhi kvasac (7 g) 120 g...
Šunka u kruhu IISastojci za tijesto 250 gr glatkog brašna 250 gr oštrog brašna suhi kvasac (2...
Šunka u kruhuUz pincu, pisanice i kolače, neizostavni su dio uskršnjeg doručka, a kruh u kojem se pekla...
USKRŠNJA POGAČAUSKRŠNJA POGAČA SASTOJCI: * 500 gr brašna * 250 ml mleka * 2 jaja * 25 gr...