Vlasac
Vlasac spada u začinsko bilje koje se jelima uvijek dodaje svježe. Sjeckamo ga nožem ili režemo škaricama. Njegov okus sličan je luku i dobro ide uz krumpir salate i većinu juha, a daje i poseban okus svakom umaku. Tradicionalno se dodaje u maslac, jogurt i omlet.
Dobro se kombinira s bosiljkom, korijanderom, komoračem, paprikom i peršinom.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
Teleća jetricaUmjesto teleće jetrice, može se korsititi i svinjska ili janjeća, a ovaj temeljni recept može se...
Anina sirna pitaOva fina Anina sirna pita moj je apsolutni favorit među slasticama koje pripremam. Brzo je gotova,...
Pohanci u cornflakesuSastojci: 400 g pilećeg filea 2 jaja 80 g brašna 120 g cornflakesa 250 ml ulja za prženje...
Zagorski štrukliSastojci za tijesto: 400 g brašna 1 jaje 1 žlica ulja sol Sastojci za nadjev: 1,2...
Bosanski lonacSastojci: 1/2 junetine 1/2 ovčetine 1 glavica kupusu (cca 1 kg) 1 kg rajčica 1 kg paprike 1...
Pileći paprikašSastojci: 600 g miješanog rasjeka piletine 300 g svježih raznobojnih paprika 1 luk srednje...
PljeskavicaSastojci 40 dkg mljevene govedine + 40 dkg mljevene svinjetine 1 manja glavica luka 1 svežanj...
Gulaš od vrganjaSastojci 2 glavice luka 4 režnja češnjaka stručak ružmaruna 4 krumpira maslinovo ulje pola...
Kako napraviti dizano...Sastojci 800 grama glatkog brašna tip 550 ili namjenskog brašna za dizana tijesta...
Slana savijača od sira Uz malo vremena i volje kore za savijaču mogu se napraviti i doma (i trud će biti nagrađen ipak...