Peršin - obični i kovrčavi
Peršin je jedna od najrasprostranjenijih začinskih biljaka. Bogat je željezom i vitaminima A i C. Korijen kuhamo, a list se dodaje svjež, sitno nasjeckan, jer tako najbolje čuvamo njegova začinska i ljekovita svojstva. Najbolje ide uz ribu, limun, leću rižu, rajčice i većinu povrća.
Dobro se kombinira s bosiljkom, lovorom, kaparima, bijelim lukom, vlascem, mažuranom i origanom.
Kovrčavi peršin okusom nimalo ne zaostaje za svojim straijim bratom, a veoma je atraktivan kao svježi ukras.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...






