Peršin - obični i kovrčavi
Peršin je jedna od najrasprostranjenijih začinskih biljaka. Bogat je željezom i vitaminima A i C. Korijen kuhamo, a list se dodaje svjež, sitno nasjeckan, jer tako najbolje čuvamo njegova začinska i ljekovita svojstva. Najbolje ide uz ribu, limun, leću rižu, rajčice i većinu povrća.
Dobro se kombinira s bosiljkom, lovorom, kaparima, bijelim lukom, vlascem, mažuranom i origanom.
Kovrčavi peršin okusom nimalo ne zaostaje za svojim straijim bratom, a veoma je atraktivan kao svježi ukras.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
Recepti sa istim ili sličnim sastojcima
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |
I ovo trebate pogledati:
Sezonski recepti
Fino varivoSastojci: 2-3 luka oko 25 dag graška nekoliko mrkvica 2-3 krumpira...
Kuhano vinoKuhano vino ima svoj osnosvni recept koji se može prilagođavati dodavanjem ili oduzimanjem količine...
Juha od bundeveSastojci: komad bundeve voda vrhnje sol rezanci Postupak: Bundevu očistite i ogulite. Ovisno o...
Kisela repaSastojci 1/2 kg kisele repe 35 dkg svinjske vratine bez kosti 1 glavica luka 1 žličica crvene...
Samoborske kremšnite Sastojci: 6 žutanjka 6 bjeljanjka 4 žlice šećera 4 žlice brašna 4...
BučnicaNadjev 60 dkg buče (tikve) 30 dkg svežeg sira 4 jaja 2 žlice kiselog vrhnja soli po ukusu Tijesto...