Peršin - obični i kovrčavi
Peršin je jedna od najrasprostranjenijih začinskih biljaka. Bogat je željezom i vitaminima A i C. Korijen kuhamo, a list se dodaje svjež, sitno nasjeckan, jer tako najbolje čuvamo njegova začinska i ljekovita svojstva. Najbolje ide uz ribu, limun, leću rižu, rajčice i većinu povrća.
Dobro se kombinira s bosiljkom, lovorom, kaparima, bijelim lukom, vlascem, mažuranom i origanom.
Kovrčavi peršin okusom nimalo ne zaostaje za svojim straijim bratom, a veoma je atraktivan kao svježi ukras.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...






