Peršin - obični i kovrčavi
Peršin je jedna od najrasprostranjenijih začinskih biljaka. Bogat je željezom i vitaminima A i C. Korijen kuhamo, a list se dodaje svjež, sitno nasjeckan, jer tako najbolje čuvamo njegova začinska i ljekovita svojstva. Najbolje ide uz ribu, limun, leću rižu, rajčice i većinu povrća.
Dobro se kombinira s bosiljkom, lovorom, kaparima, bijelim lukom, vlascem, mažuranom i origanom.
Kovrčavi peršin okusom nimalo ne zaostaje za svojim straijim bratom, a veoma je atraktivan kao svježi ukras.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
I ovo trebate pogledati:
Sutra pripremite...
Uskrsni vijenacZa tijesto: 50 dag brašna 1 vrećica (7 g ) suhog kvasca 10 dag šećera 2.5 dcl toplog...
Šunka u kruhuUz pincu, pisanice i kolače, neizostavni su dio uskršnjeg doručka, a kruh u kojem se pekla...
Skradinski rižotSastojci: 1 kg crvenog luka 1 kg teleće ruže izrezane na kockice 500 g riže Arborio 1 l...
Sušena riba suha riba (preporuka - morski pas) krompir češnjak (može i sušeni/mljeveni)...
Uskršnji kuglof od...Sastojci: 250 g maslaca ili margarina 250 g šećera 1 vanilija šećer 5 cijelih...
Uskršnja jajaSastojci ljuske od luka jaja par zrna bibera žličica soli po želji žlica ulja Priprema Složiti...
Punjeni uskrsni vijenacZa tijesto je potrebno: 350 - 400 ml tople vode 600 g brašna 1 suhi kvasac (7 g) 120 g...
USKRŠNJA POGAČAUSKRŠNJA POGAČA SASTOJCI: * 500 gr brašna * 250 ml mleka * 2 jaja * 25 gr...
Bribirski prisnacSastojci: 15 komada svježih jaja 1 komad domaći čin friži sir (sir škripavac) 0,5 kg...
Ružice od oraha i makaSastojci za tijesto: 40 dag glatkog brašna 20 dag margarina 6 žlica šećera 1 kvasac...