Peršin - obični i kovrčavi
Peršin je jedna od najrasprostranjenijih začinskih biljaka. Bogat je željezom i vitaminima A i C. Korijen kuhamo, a list se dodaje svjež, sitno nasjeckan, jer tako najbolje čuvamo njegova začinska i ljekovita svojstva. Najbolje ide uz ribu, limun, leću rižu, rajčice i većinu povrća.
Dobro se kombinira s bosiljkom, lovorom, kaparima, bijelim lukom, vlascem, mažuranom i origanom.
Kovrčavi peršin okusom nimalo ne zaostaje za svojim straijim bratom, a veoma je atraktivan kao svježi ukras.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
Teleća jetricaUmjesto teleće jetrice, može se korsititi i svinjska ili janjeća, a ovaj temeljni recept može se...
Anina sirna pitaOva fina Anina sirna pita moj je apsolutni favorit među slasticama koje pripremam. Brzo je gotova,...
Gulaš od vrganjaSastojci 2 glavice luka 4 režnja češnjaka stručak ružmaruna 4 krumpira maslinovo ulje pola...
PljeskavicaSastojci 40 dkg mljevene govedine + 40 dkg mljevene svinjetine 1 manja glavica luka 1 svežanj...
Kako napraviti dizano...Sastojci 800 grama glatkog brašna tip 550 ili namjenskog brašna za dizana tijesta...
Varivo od krastavacaSastojci: 50 g putra 1/2 žličice kimla 1 žlicu brašna 2 režnja češnjaka 3 (...
Pileći paprikašSastojci: 600 g miješanog rasjeka piletine 300 g svježih raznobojnih paprika 1 luk srednje...
Šejk od jagoda i lanaSastojci: 1/2 srednje banane, oljuštena i iseckana 60g smrznutih jagoda 300ml mleka (0,5 %...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu 1/2 kg listova za savijaču Nadjev od maka 20 dkg...
Slana savijača od sira Uz malo vremena i volje kore za savijaču mogu se napraviti i doma (i trud će biti nagrađen ipak...