Peršin - obični i kovrčavi
Peršin je jedna od najrasprostranjenijih začinskih biljaka. Bogat je željezom i vitaminima A i C. Korijen kuhamo, a list se dodaje svjež, sitno nasjeckan, jer tako najbolje čuvamo njegova začinska i ljekovita svojstva. Najbolje ide uz ribu, limun, leću rižu, rajčice i većinu povrća.
Dobro se kombinira s bosiljkom, lovorom, kaparima, bijelim lukom, vlascem, mažuranom i origanom.
Kovrčavi peršin okusom nimalo ne zaostaje za svojim straijim bratom, a veoma je atraktivan kao svježi ukras.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
I ovo trebate pogledati:
Sutra pripremite...
Uskrsni medenjaci „Ana“Sastojci: 1 jaje 4 žlice šećera 4 žlice mlijeka 2 žlice meda 2 žlice masti (krute) 1...
Domaći kruh s kvascemSastojci: 7g suhog kvasca / 1/2 kockice svježeg 500g glatkog brašna 1 žličica soli 475ml...
Nabujak s crnim vinomSastojci: 17,5 dag čokolade za kuhanje 30 dag maslaca 30 dag šećera 2 omota vanilin...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kuhano vinoKuhano vino ima svoj osnosvni recept koji se može prilagođavati dodavanjem ili oduzimanjem količine...
KulenReceptura pravog domaćeg kulena, kao i okus, razlikovat će se od obitelji do obitelji. Priprema...