Kisela repa

Autor: admin   (palac x 54923) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike

Repa se očisti, oguli, opere i riba na rezance. Zatim se stavi u čistu drvenu bačvicu bez ikakve druge primjese i red po red dobro nabije. Potom se pokrije čistom krpom, na koju se stavi poklopac koji upada, a na poklopac teško kamenje.

U početku bačva mora stajati u toploj prostoriji. Kada repa počne postajati kisela, bačvu odnesite na hladno mjesto. Prvi puta se repa „pere" kada je već kisela, a kasnije svakih 8 — 14 dana. Pere se ovako: kamenje, daske i krpa se odlože, sva voda, koja se je gore nakupila, odlije se i nadomjesti čistom hladnom vodom. Krpa, daske i kamen se vrlo dobro operu u toploj vodi i opet sve namjesti kako je bilo.


Drugi način kiseljenja repe

Opranu i oguljenu repu naribamo na rezance.

Posolimo, pospemo kimom, izmiješamo i stavimo u posudu za kiseljenje. (Kim možemo i izostaviti ako ne volimo njegov okus.)

Ne smijemo previše tiskati da repa ne postane premekana. Pokrijemo daskama i opteretimo da tekućina prekrije poklopac. 

Kiseljenje cijele repe

Cijelu neoguljenu repu možemo kiseliti sa slanom vodom. Možemo je kiseliti sa slanom vodom i između redova stavljati vinski trop koji pospješuje kiseljenje i repi oplemenjuje okus. Prije upotrebe kiselu repu naribamo.

Javite nam kako vam je prošlo kiseljenje repe

Kako skuhati kiselu repu - pročitajte u našem receptu

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kisela repa - PROČITAJTE Starinski štrukli s repom i sirom, a'la Đurđica - PROČITAJTE Kompot od krušaka - PROČITAJTE Domaći kruh s kvascem - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE