Ćufte s kajmakom

Sastojci:
Za 4 osobe:
- 60 dag mljevene junetine
- 20 dag svježeg kajmaka
- 1 žlica brašna
- 2 jaja
- 1 mala žlicica mljevene paprike
- sol
- ulje za prženje
Priprema:
Meso posolimo, izgnječimo i oblikujemo male kuglice; povaljamo ih u brašno i tučena jaja te pržimo u vrućem ulju. Rastopljeni kajmak ulijemo u vatrostalnu zdjelu, primješamo mljevenu papriku i malo vode. Ćufte rasporedimo u zdjelu, stresemo i poklopljeno pirjamo u pećnici još nekoliko minuta. Umjesto kajmaka možemo upotrijebiti kiselo vrhnje.
- Vaše oznake (tagovi): mljeveno meso
- Sastojci: kiselo vrhnje / kajmak / prženje / meso / brašno / ulje / jaja







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...