Šaran punjen šampinjonima

Autor: Lahorka Jelić   (palac x 26747) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Šaran od 1 1/2 kg 1 kg krumpira izrezanog na tanke okrugle ploške sol,papar 2 češnja češnjaka 1/2 kg šampinjona grubo narezanih Priprema: Šarana natrljati po koži sa dosta soli. Tupom stranom noža od repa prema glavi strugati da se skine sva sluz. Očistiti ga od iznutrica. Svakako izvadite škrge jer daju gorčinu. Natrljati ga sa soljom, paprom i nasjeckanim češnjakom iznutra i izvana. Dobro ga operite. Krumpir prokuhajte do pola i poslažite u namazanu tepsiju. Gore stavite šarana, ponovno malo nauljite i posipajte sa narezanim šampinjonima.  Napunite iznutra i šarana. Stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva. Kada porumeni izvadite van. Narežite na šnite.  Predlažem zelenu salatu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.7 (+3)
Ovako pripremam šarana pečenog u pećnici. Meni je vrlo ukusan iako ne volim ribu. Zato ga želim podijeliti s vama. Pa probajte i recite kako vam se svidja.

Potrebno:

  • Šaran od 1 1/2 kg
  • 1 kg krumpira izrezanog na tanke okrugle ploške
  • sol,papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 kg šampinjona grubo narezanih

Priprema:

Šarana natrljati po koži sa dosta soli. Tupom stranom noža od repa prema glavi strugati da se skine sva sluz. Očistiti ga od iznutrica. Svakako izvadite škrge jer daju gorčinu. Natrljati ga sa soljom, paprom i nasjeckanim češnjakom iznutra i izvana. Dobro ga operite.

Krumpir prokuhajte do pola i poslažite u namazanu tepsiju. Gore stavite šarana, ponovno malo nauljite i posipajte sa narezanim šampinjonima.  Napunite iznutra i šarana. Stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva. Kada porumeni izvadite van. Narežite na šnite.  Predlažem zelenu salatu.

 

Prosjek: 2.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)