500 gr blitve
3 krumpira
5 liganja
100 gr sira skute (može i gauda ili sličan sir)
bili luk
kapula (crveni luk)
pretusimul
1 dcl bilog vina
sol, papar
Priprema:
Stavite dosta vode da zavrije, posolite i ubacite dva očišćena krumpira, kuhajte deset minuta pa dodajte nasjeckanu blitvu. Kad je gotovo, ocijedite i začinite sa paprom, maslinovim uljem i dva češnja bilog luka (sitno nasjeckanog).
Lignje očistite (krakove ostavite za sutrašnju večeru, npr. rižot). Trećinu smjese skuhane blitve sitno nasjeckajte pa dodajte skutu ili neki drugi sir. S tim napunite lignje pa ih zatvorite čačkalicom. U malu tepsiju stavite sitno nasjeckanu kapulu, dodajte ostatak skuhane blitve i po tome posložite napunjene lignje. Zalijte sa bijelim vinom, malo maslinova ulja, posolite, obvezno još sameljite malo papra i stavite u zagrijanu pećnicu pola sata prekriveno folijom, a onda još petnaestak minuta pecite otkriveno na 180 C. Pripremite neko dobro vino po želji i imat će te savršenu dalmatinsku laganu večeru. U slast!!
P.S. Ako vam se ne čini privlačno staviti peći kuhanu blitvu, slobodno je poslužite kuhanu, a lignje pecite same, s tim da ne zaboravite dodati nasjeckanu kapulu, bili lik, pretusimul, bilo vino i po želji malo konšerve (konzervirane rajčice).
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2 (+1)
Sastojci:
- 500 gr blitve
- 3 krumpira
- 5 liganja
- 100 gr sira skute (može i gauda ili sličan sir)
- bili luk
- kapula (crveni luk)
- pretusimul
- 1 dcl bilog vina
- sol, papar
Priprema:
Stavite dosta vode da zavrije, posolite i ubacite dva očišćena krumpira, kuhajte deset minuta pa dodajte nasjeckanu blitvu. Kad je gotovo, ocijedite i začinite sa paprom, maslinovim uljem i dva češnja bilog luka (sitno nasjeckanog).
Lignje očistite (krakove ostavite za sutrašnju večeru, npr. rižot). Trećinu smjese skuhane blitve sitno nasjeckajte pa dodajte skutu ili neki drugi sir. S tim napunite lignje pa ih zatvorite čačkalicom. U malu tepsiju stavite sitno nasjeckanu kapulu, dodajte ostatak skuhane blitve i po tome posložite napunjene lignje. Zalijte sa bijelim vinom, malo maslinova ulja, posolite, obvezno još sameljite malo papra i stavite u zagrijanu pećnicu pola sata prekriveno folijom, a onda još petnaestak minuta pecite otkriveno na 180 C. Pripremite neko dobro vino po želji i imat će te savršenu dalmatinsku laganu večeru. U slast!!
P.S. Ako vam se ne čini privlačno staviti peći kuhanu blitvu, slobodno je poslužite kuhanu, a lignje pecite same, s tim da ne zaboravite dodati nasjeckanu kapulu, bili lik, pretusimul, bilo vino i po želji malo konšerve (konzervirane rajčice).