Lignje punjene blitvom

Autor: Ivana Plazibat ...   (palac x 215) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
500 gr blitve 3 krumpira 5 liganja 100 gr sira skute (može i gauda ili sličan sir) bili luk kapula (crveni luk) pretusimul 1 dcl bilog vina sol, papar   Priprema: Stavite dosta vode da zavrije, posolite i ubacite dva očišćena krumpira, kuhajte deset minuta pa dodajte nasjeckanu blitvu. Kad je gotovo, ocijedite i začinite sa paprom, maslinovim uljem i dva češnja bilog luka (sitno nasjeckanog). Lignje očistite (krakove ostavite za sutrašnju večeru, npr. rižot). Trećinu smjese skuhane blitve sitno nasjeckajte pa dodajte skutu ili neki drugi sir. S tim napunite lignje pa ih zatvorite čačkalicom. U malu tepsiju stavite sitno nasjeckanu kapulu, dodajte ostatak skuhane blitve i po tome posložite napunjene lignje. Zalijte sa bijelim vinom, malo maslinova ulja, posolite, obvezno još sameljite malo papra i stavite u zagrijanu pećnicu pola sata prekriveno folijom, a onda još petnaestak minuta pecite otkriveno na 180 C. Pripremite neko dobro vino po želji i imat će te savršenu dalmatinsku laganu večeru. U slast!! P.S. Ako vam se ne čini privlačno staviti peći kuhanu blitvu, slobodno je poslužite kuhanu, a lignje pecite same, s tim da ne zaboravite dodati nasjeckanu kapulu, bili lik, pretusimul, bilo vino i po želji malo konšerve (konzervirane rajčice). Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Lignje punjene blitvom

Sastojci:

  • 500 gr blitve
  • 3 krumpira
  • 5 liganja
  • 100 gr sira skute (može i gauda ili sličan sir)
  • bili luk
  • kapula (crveni luk)
  • pretusimul
  • 1 dcl bilog vina
  • sol, papar

 

Priprema:

Stavite dosta vode da zavrije, posolite i ubacite dva očišćena krumpira, kuhajte deset minuta pa dodajte nasjeckanu blitvu. Kad je gotovo, ocijedite i začinite sa paprom, maslinovim uljem i dva češnja bilog luka (sitno nasjeckanog).

Lignje očistite (krakove ostavite za sutrašnju večeru, npr. rižot). Trećinu smjese skuhane blitve sitno nasjeckajte pa dodajte skutu ili neki drugi sir. S tim napunite lignje pa ih zatvorite čačkalicom. U malu tepsiju stavite sitno nasjeckanu kapulu, dodajte ostatak skuhane blitve i po tome posložite napunjene lignje. Zalijte sa bijelim vinom, malo maslinova ulja, posolite, obvezno još sameljite malo papra i stavite u zagrijanu pećnicu pola sata prekriveno folijom, a onda još petnaestak minuta pecite otkriveno na 180 C. Pripremite neko dobro vino po želji i imat će te savršenu dalmatinsku laganu večeru. U slast!!

P.S. Ako vam se ne čini privlačno staviti peći kuhanu blitvu, slobodno je poslužite kuhanu, a lignje pecite same, s tim da ne zaboravite dodati nasjeckanu kapulu, bili lik, pretusimul, bilo vino i po želji malo konšerve (konzervirane rajčice).

Prosjek: 2 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)