Ramstek

Autor: Lela88   (palac x 9109) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 odreska rostbifa 50 g maslaca malo masti sol, papar Postupak pripreme Postoji više načina pripreme, ovaj način ne podrazuijeva mariniranje, već se odrsci istuku. Odreske mesa pažljivo istučemo, ponovno ih stisnemo zajedno i začinimo. Najprije ih sa svih strana popržimo na vrućoj masti, a do kraja ih ispečemo na maslacu. Vrijeme pečenja zavisi od debljine odrezaka i od toga da li želimo rumeno meso ili još krvavo, i prema tome ih pečemo pet do osam minuta. Serviramo ih uz pržen krumpir pomfri, uz prepržene ploške luka i uz salate. Ramstek ide super sa senfom. Ramstek kao i biftek voli odstajati u marinadi. Meso će biti ukusnije i mekše ako ga marinirate, a ne istučete. Marinadu možete napraviti školski, ali ako volite ramstek, preporučam isprobavati različite načine i dužinu mariniranja. Osim marinade jako je važna i kvaliteta mesa, pa jednom kada nađete zadovoljavajućeg dobavljača - svakako ostanite u kontaktu. Pa makar to bila obična mesnica.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 4 odreska rostbifa
  • 50 g maslaca
  • malo masti
  • sol, papar

Postupak pripreme

Postoji više načina pripreme, ovaj način ne podrazuijeva mariniranje, već se odrsci istuku.

Odreske mesa pažljivo istučemo, ponovno ih stisnemo zajedno i začinimo. Najprije ih sa svih strana popržimo na vrućoj masti, a do kraja ih ispečemo na maslacu. Vrijeme pečenja zavisi od debljine odrezaka i od toga da li želimo rumeno meso ili još krvavo, i prema tome ih pečemo pet do osam minuta. Serviramo ih uz pržen krumpir pomfri, uz prepržene ploške luka i uz salate. Ramstek ide super sa senfom.

Ramstek kao i biftek voli odstajati u marinadi. Meso će biti ukusnije i mekše ako ga marinirate, a ne istučete. Marinadu možete napraviti školski, ali ako volite ramstek, preporučam isprobavati različite načine i dužinu mariniranja. Osim marinade jako je važna i kvaliteta mesa, pa jednom kada nađete zadovoljavajućeg dobavljača - svakako ostanite u kontaktu. Pa makar to bila obična mesnica. 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)