Osnovna pečena jabuka

recepti_bez_slike
4 velike jabuke za pečenje 1⁄2 šalice vode 1⁄2 šalice soka od jabuka Priprema: Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Operite jabuke i uklonite srčiku iz njih od peteljki sve do pola centimetra prije kraja. Nožem za guljenje povrća uklonite koru s gornje polovice jabuke. Smjestite jabuke, oguljene od kraja gore, na lim za pečenje s vodom i sokom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite 30 do 50 minuta ili sve dok ne postanu meke, povremeno ih polijevajući sokom od pečenja. Izvadite iz pećnice i polijte posljednji put. Poslužite tople ili ohlađene. Dobiju se 4 porcije za odrasle. Upute za mikrovalnu: Smjestite pripremljene jabuke u posudu za kuhanje u mikrovalnoj. Koristite samo 1⁄4 šalice vode i 1⁄4 šalice soka. Pokrijte plastičnom folijom, ostavivši jedan kut podignutim radi protoka zraka. (Nikako nemojte pokrivati aluminijskom folijom.) Namjestite mikrovalnu na najjače kuhanje (oznaka HIGH) sve dok jabuke ne omekane, otprilike 10 do 14 minuta. Za veće bebe (starije od 10 mjeseci): Uklonite koru i izdrobite jabuku vilicom. Varijacije: Prije pečenja, napunite šupljinu jabuke jednom, ili nekolicinom namirnica sa sljedećeg popisa: 1⁄2 pola zrele banane pireom od slatkog krumpira ili mrkve cijelim borovnicama ili malinama narezanim jagodama maslacem od kikirikija, medom, grožđicama komadićima čokolade šunkom i sirom kuhanim kus-kusom kuhanom rižom i povrćem Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

 • 4 velike jabuke za pečenje
 • 1⁄2 šalice vode
 • 1⁄2 šalice soka od jabuka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Operite jabuke i uklonite srčiku iz njih od peteljki sve do pola centimetra prije kraja. Nožem za guljenje povrća uklonite koru s gornje polovice jabuke. Smjestite jabuke, oguljene od kraja gore, na lim za pečenje s vodom i sokom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite 30 do 50 minuta ili sve dok ne postanu meke, povremeno ih polijevajući sokom od pečenja. Izvadite iz pećnice i polijte posljednji put. Poslužite tople ili ohlađene.

Dobiju se 4 porcije za odrasle.

Upute za mikrovalnu: Smjestite pripremljene jabuke u posudu za kuhanje u mikrovalnoj. Koristite samo 1⁄4 šalice vode i 1⁄4 šalice soka. Pokrijte plastičnom folijom, ostavivši jedan kut podignutim radi protoka zraka. (Nikako nemojte pokrivati aluminijskom folijom.) Namjestite mikrovalnu na najjače kuhanje (oznaka HIGH) sve dok jabuke ne omekane, otprilike 10 do 14 minuta.

Za veće bebe (starije od 10 mjeseci): Uklonite koru i izdrobite jabuku vilicom.

Varijacije: Prije pečenja, napunite šupljinu jabuke jednom, ili nekolicinom namirnica sa sljedećeg popisa:

 • 1⁄2 pola zrele banane
 • pireom od slatkog krumpira ili mrkve
 • cijelim borovnicama ili malinama
 • narezanim jagodama
 • maslacem od kikirikija, medom, grožđicama
 • komadićima čokolade
 • šunkom i sirom
 • kuhanim kus-kusom
 • kuhanom rižom i povrćem
No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)