Džem od bobičastog voća

temelje za pripremu džema ili soka mi je definitivno udarila mama, ali sad sam ja malo njezine recepte modificirala psssssssssst......tajna
Sastojci:
- 1 kg voća - raznog: maline, josta, ogrozd, ribizl, kupina
- pola litre vode
- 1 želin
- 500 - 700 g šećera
- rum
- cimet u prahu
- vanilin šećer
Postupak:
- voće operite i očistite od peteljki i travki
- voće stavite u malo veću posudu i ulijte 3dl vode - zagrijati do vrenja
- želin pripremite prema uputi na vrećici jedino ja ne želim da mi je džem jako želiran pa stavim oko 2/3 vrećice želina
- želin stavite u voće - važno je da voće vri oko 5 minuta tako da želiranje bude kvalitetnije, dodajte šećer po želji (ako želite slađe stavite više, ako manje slatko stavite manje) i dodajte po želji cimet, malo ruma i vanilin šećer
- čiste i suhe staklenke i zatvarače isperite 70% - tnim alkoholom, ocijedite ih i vruće voće uljevajte u staklenke netom isprane alkoholom te čvrsto zatvorite







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Super!! Lajkam! Sve ste nabrojali osim borovnica, pa evo recepta za jedan džem upravo sa borovnicama, fino ispadne sve, samo slijedite sve kak piše...
450 g pasiranih borovnica
450 g pasiranih malina
100 g marcipana
1 žlica mljevenog cimeta
1 vrećica Džemfixa
500 g šećera
Proberite borovnice, operite, ostavite da se ocjede i propasirajte,isto sa malinama.
Marcipan isjeckajte na sitne kocke, i onda to sve sa cimetom izmješajte. Dodajte džemfix i šećer, kuhajte miješajući dok smjesa ne provrije.
Potom uz stalno mješanje kuhajte najmanje 3 min i skinite s vatre. Pripremljene tegle napunite do vrha, zatvorite poklopcima, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.
nisam imala borovnice sori, imala sam drugo razno bobičasto voće.....čini mi se vaš recept s marcipanom odličan!
jedino mi pasiranje dosta vremena oduzima....da li imate neke trikove za to???