40 dag lisnatog tijesta
40 dag jabuka
25 dag kupina
15 dag šećera
Postupak pripreme
Jabuke oguliti razrezati ih na četvrtine, izvaditi im jezgru te ih narezati na tanke ploške. Uz rub pie dish posude pričvrstiti s malo vode usku traku lisnatog tijesta debelog 4 do 5 mm i zdjelu napuniti ploškama jabuka i kupinama zajedno. Jabuke pokriti šećerom i naribanom limunovom korom a u zdjelu uliti par žlica vode. Sve zajedno pokriti 4 do 5 mm debelim lisnatim tijestom, a rubove tijesta spojiti i glatko odrezati. Po površini probušiti par rupa da može izlaziti para. Ztim gornju površinu tijesta premazati žumanjkom i desetak minuta peći u vrućoj pećnici, smanji se temperatura pečenja pita se prekrije papirom za pečenje peče još 15 do 20 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 40 dag lisnatog tijesta
- 40 dag jabuka
- 25 dag kupina
- 15 dag šećera
Postupak pripreme
Jabuke oguliti razrezati ih na četvrtine, izvaditi im jezgru te ih narezati na tanke ploške. Uz rub pie dish posude pričvrstiti s malo vode usku traku lisnatog tijesta debelog 4 do 5 mm i zdjelu napuniti ploškama jabuka i kupinama zajedno. Jabuke pokriti šećerom i naribanom limunovom korom a u zdjelu uliti par žlica vode. Sve zajedno pokriti 4 do 5 mm debelim lisnatim tijestom, a rubove tijesta spojiti i glatko odrezati. Po površini probušiti par rupa da može izlaziti para. Ztim gornju površinu tijesta premazati žumanjkom i desetak minuta peći u vrućoj pećnici, smanji se temperatura pečenja pita se prekrije papirom za pečenje peče još 15 do 20 minuta.