Punjeni file zagorskog purana na postelji od šljive
Sastojci:
- 0,20 dkg file purana
- 0,05 dkg svježi vrganji
- 0,06 crveni luk
- 2 jaja
- 0,08 koprive
- 0,10 suhe šljive
- 0,10 Purtugizec
- 0,10 dkg mlinci
Priprema:
File purana potučemo i posolimo. Na poprženom crvenom luku pirjamo svježe vrganje te dodamo jedno razmućeno jaje te miješamo dok se ne poveže. Listove koprive blanširamo i ohladimo. Na odrezak stavimo jedan dio ohlađenih listova koprive, a na njih prigotovljene vrganje sa jajem. Zamotamo u roladu i paniramo na pariški.
Mlinac prelijemo sa kipućom vodom, ocijedimo i dodamo blanširane i začinjene listove koprive.
Suhe šljive namočimo, ocijedimo, sitno narežemo i stavimo kuhati sa Purtugizcem. Umak se kuha sve dok se ne reducira.
Na tanjur kao podlogu serviramo umak od suhih šljiva, na njega narezani odrezak i mlince.
- Vaše oznake (tagovi): zagorska purica








Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...