Punjeni file zagorskog purana na postelji od šljive

Autor: LanaM   (palac x 13578) |moji recepti

0
File purana potučemo i posolimo. Na poprženom crvenom luku pirjamo svježe vrganje te dodamo jedno razmućeno jaje te miješamo dok se ne poveže. Listove koprive blanširamo i ohladimo. Na odrezak stavimo jedan dio ohlađenih listova koprive, a na njih prigotovljene vrganje sa jajem. Zamotamo u roladu i paniramo na pariški. Mlinac prelijemo sa kipućom vodom, ocijedimo i dodamo blanširane i začinjene listove koprive. Suhe šljive namočimo, ocijedimo, sitno narežemo i stavimo kuhati sa Purtugizcem. Umak se kuha sve dok se ne reducira. Na tanjur kao podlogu serviramo umak od suhih šljiva, na njega narezani odrezak i mlince.       Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1.7 (+3)
Nagrađeni recept sa manifestacije Chtef Zagorski Chef.
Recepti - 2 - slika
Sastojci:

 

  • 0,20 dkg file purana
  • 0,05 dkg svježi vrganji
  • 0,06 crveni luk
  • 2 jaja
  • 0,08 koprive
  • 0,10 suhe šljive 
  • 0,10 Purtugizec
  • 0,10 dkg mlinci

 

Priprema:

File purana potučemo i posolimo. Na poprženom crvenom luku pirjamo svježe vrganje te dodamo jedno razmućeno jaje te miješamo dok se ne poveže. Listove koprive blanširamo i ohladimo. Na odrezak stavimo jedan dio ohlađenih listova koprive, a na njih prigotovljene vrganje sa jajem. Zamotamo u roladu i paniramo na pariški.
Mlinac prelijemo sa kipućom vodom, ocijedimo i dodamo blanširane i začinjene listove koprive.
Suhe šljive namočimo, ocijedimo, sitno narežemo i stavimo kuhati sa Purtugizcem. Umak se kuha sve dok se ne reducira.
Na tanjur kao podlogu serviramo umak od suhih šljiva, na njega narezani odrezak i mlince.

 

 

 

Prosjek: 1.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: Josipa Antolić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)