Slatka simfonija zagorskih brega

recepti_bez_slike
2 jaja 2 žlice brašna 1 žlica šećera 2 žlice meda 2 žlice bučinih koštica 1 žlica bučinog ulja 1/2 praška za pecivo 1/2 vanilin šećera Odvojiti žumanjak od bjelanjka. Bjelanjak čvrsto istući sa žlicom šećera. Žumanjak istući sa dvije žlice bagremovog meda, istučenim žumanjcima dodati brašno pomiješano s košticama od buča, praškom za pecivo i vanilin šećerom i na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i dvije žlice bučinog ulja. Peči na 180 stupnjeva celzijusa 5-6 minuta. Sastojci krema 1: 20 dkg parfe kreme 3 dcl vrhnje za šlag 40 dkg domaćeg džema od buče Parfe kremu rastopiti, dodati džem od buče te izmiksati šlag. Sastojci krema 2: 30 dkg meda 2 paketa želatine u prahu 4 žlice vode Želatinu namočiti u vodi, kad nabubri staviti je da se rastopi te dodati ju u med.   Sastojci krema 3: 10 dkg parfe kreme 15 dkg svježeg sira 3 dcl vrhnja za šlag 2 žlice šećera u prahu Otopiti parfe kremu, dodati joj sir pomiješan sa šećerom u prahu i na kraju umiješati tučeno vrhnje za šlag. Priprema: U kalup staviti prozirnu foliju. Na foliju prvo u tankom sloju namazati kremu 1., zatim na nju kremu 2. i na kraju kremu 3. Na to staviti traku od biskvita. Staviti u hladnjak da se ohladi.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci biskvit:

  • 2 jaja
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice bučinih koštica
  • 1 žlica bučinog ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 vanilin šećera

Odvojiti žumanjak od bjelanjka. Bjelanjak čvrsto istući sa žlicom šećera. Žumanjak istući sa dvije žlice bagremovog meda, istučenim žumanjcima dodati brašno pomiješano s košticama od buča, praškom za pecivo i vanilin šećerom i na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i dvije žlice bučinog ulja. Peči na 180 stupnjeva celzijusa 5-6 minuta.

Sastojci krema 1:

  • 20 dkg parfe kreme
  • 3 dcl vrhnje za šlag
  • 40 dkg domaćeg džema od buče

Parfe kremu rastopiti, dodati džem od buče te izmiksati šlag.

Sastojci krema 2:

  • 30 dkg meda
  • 2 paketa želatine u prahu
  • 4 žlice vode

Želatinu namočiti u vodi, kad nabubri staviti je da se rastopi te dodati ju u med.

 

Sastojci krema 3:

  • 10 dkg parfe kreme
  • 15 dkg svježeg sira
  • 3 dcl vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu

Otopiti parfe kremu, dodati joj sir pomiješan sa šećerom u prahu i na kraju umiješati tučeno vrhnje za šlag.

Priprema:

U kalup staviti prozirnu foliju. Na foliju prvo u tankom sloju namazati kremu 1., zatim na nju kremu 2. i na kraju kremu 3. Na to staviti traku od biskvita. Staviti u hladnjak da se ohladi.

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Ivica Žulj
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)