30 dkg oštrog brašna
10 dkg šećera
3 žutanjka
15 dkg margarina (najbolje sobne temperature)
2 jušne žilce vrhnja
1 prašak za pecivo
Sastojci za nadjev:
jabuke naribane
1 paketić cimeta u prahu
1 vanilin šećer
malo ulja
Priprema:
Podijelite na pola i razvaljate, prva polovica je za donji dio kolača, a druga polovica za gornji.
Ovo je količina za one uže i malo više tepsije, a ako je tepsija ona koja zauzima cijelu širinu pećnice, jednostavno sastojke udvostručite. Ono najbolje je to što ovo tijesto ne treba ni dizati ni stavljati u zamrzivač, ne mrvi se i ono najvažnije uspjeva svaki put, čak i mladim kuharima i kuharicama...
U tepsiju staviti pek-papir i donji dio tijesta, na tijesto staviti jabuke i tek ih onda pošećeriti, na kraju staviti završni sloj tijesta i propiknuti ga na više mjesta sa vilicom. Peći na 180-200°C dok porumeni. Izvaditi iz pećnice i pošećeriti sa šećerom u prahu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Da podijelim i ja sa Vama svoj (obiteljski) recept za pite, koji jednom kad probate ne koristite sigurno druge recepture.
Sastojci za tijesto:
- 30 dkg oštrog brašna
- 10 dkg šećera
- 3 žutanjka
- 15 dkg margarina (najbolje sobne temperature)
- 2 jušne žilce vrhnja
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za nadjev:
- jabuke naribane
- 1 paketić cimeta u prahu
- 1 vanilin šećer
- malo ulja
Priprema:
Podijelite na pola i razvaljate, prva polovica je za donji dio kolača, a druga polovica za gornji.
Ovo je količina za one uže i malo više tepsije, a ako je tepsija ona koja zauzima cijelu širinu pećnice, jednostavno sastojke udvostručite. Ono najbolje je to što ovo tijesto ne treba ni dizati ni stavljati u zamrzivač, ne mrvi se i ono najvažnije uspjeva svaki put, čak i mladim kuharima i kuharicama...
U tepsiju staviti pek-papir i donji dio tijesta, na tijesto staviti jabuke i tek ih onda pošećeriti, na kraju staviti završni sloj tijesta i propiknuti ga na više mjesta sa vilicom. Peći na 180-200°C dok porumeni. Izvaditi iz pećnice i pošećeriti sa šećerom u prahu.
Link izvora / potpis autora: Irena Matotek