Pijani mozak

Autor: Mira Kuželka   (palac x 32) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 veća jaja 25 - 30 dkg (ova količina je koliko tri jaja važu) brašna 25 - 30 dkg (ova količina je koliko tri jaja važu) šećera 8 žlica vode 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 2 dcl mlijeka 0,5dcl ruma 3 pudinga od čokolade marmelada od marelice 10dkg suhog grožđa 1 slatko vrhnje Priprema: Biskvit: Žumanjke tući sa pola količine šećera, dodati vodu i vanilin šećer. Bjelanjke tući sa ostatkom šećera. Sjediniti umućene žutanjke i tučene bjelanjke i lagano umješati brašno. Ispeći biskvit u srednje velikoj tepsiji sa višim rubovima. Peče se da lijepo porumeni, ovisno o pećnici. Topao biskvit ( ne vaditi ga iz tepsije) nakvasiti sa mlijekom i rumom i premazati sa marmeladom od marelice. Odozgo posuti sa suhim grožđem koje se namoči u toploj vodi. Ohlađeni biskvit narezati na rombove. Te rombove sada vaditi i slagati u drugu, veću tepsiju sa višim rubovima, nepravilno ih slagati, tako da ima mjesta između svakog romba. Preko tako posloženih rombova od biskvita izliti topao puding od čokolade (skuhan po receptu na vrećici). Puding treba biti između rombova, a ne samo odozgo. Dobro ohladiti kolač. Odozgo staviti tučeno slatko vrhnje. Rezati na kocke koje će biti šarene, vidi se dio pudinga i dio biskvita.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Sastojci:

  • 3 veća jaja
  • 25 - 30 dkg (ova količina je koliko tri jaja važu)
  • brašna 25 - 30 dkg (ova količina je koliko tri jaja važu)
  • šećera
  • 8 žlica vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dcl mlijeka
  • 0,5dcl ruma
  • 3 pudinga od čokolade
  • marmelada od marelice
  • 10dkg suhog grožđa
  • 1 slatko vrhnje

Priprema:

Biskvit: Žumanjke tući sa pola količine šećera, dodati vodu i vanilin šećer. Bjelanjke tući sa ostatkom šećera. Sjediniti umućene žutanjke i tučene bjelanjke i lagano umješati brašno. Ispeći biskvit u srednje velikoj tepsiji sa višim rubovima. Peče se da lijepo porumeni, ovisno o pećnici. Topao biskvit ( ne vaditi ga iz tepsije) nakvasiti sa mlijekom i rumom i premazati sa marmeladom od marelice. Odozgo posuti sa suhim grožđem koje se namoči u toploj vodi. Ohlađeni biskvit narezati na rombove. Te rombove sada vaditi i slagati u drugu, veću tepsiju sa višim rubovima, nepravilno ih slagati, tako da ima mjesta između svakog romba. Preko tako posloženih rombova od biskvita izliti topao puding od čokolade (skuhan po receptu na vrećici). Puding treba biti između rombova, a ne samo odozgo. Dobro ohladiti kolač. Odozgo staviti tučeno slatko vrhnje. Rezati na kocke koje će biti šarene, vidi se dio pudinga i dio biskvita.
 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)