Pijani mozak

Autor: Mira Kuželka   (palac x 28) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 veća jaja 25 - 30 dkg (ova količina je koliko tri jaja važu) brašna 25 - 30 dkg (ova količina je koliko tri jaja važu) šećera 8 žlica vode 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 2 dcl mlijeka 0,5dcl ruma 3 pudinga od čokolade marmelada od marelice 10dkg suhog grožđa 1 slatko vrhnje Priprema: Biskvit: Žumanjke tući sa pola količine šećera, dodati vodu i vanilin šećer. Bjelanjke tući sa ostatkom šećera. Sjediniti umućene žutanjke i tučene bjelanjke i lagano umješati brašno. Ispeći biskvit u srednje velikoj tepsiji sa višim rubovima. Peče se da lijepo porumeni, ovisno o pećnici. Topao biskvit ( ne vaditi ga iz tepsije) nakvasiti sa mlijekom i rumom i premazati sa marmeladom od marelice. Odozgo posuti sa suhim grožđem koje se namoči u toploj vodi. Ohlađeni biskvit narezati na rombove. Te rombove sada vaditi i slagati u drugu, veću tepsiju sa višim rubovima, nepravilno ih slagati, tako da ima mjesta između svakog romba. Preko tako posloženih rombova od biskvita izliti topao puding od čokolade (skuhan po receptu na vrećici). Puding treba biti između rombova, a ne samo odozgo. Dobro ohladiti kolač. Odozgo staviti tučeno slatko vrhnje. Rezati na kocke koje će biti šarene, vidi se dio pudinga i dio biskvita.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Sastojci:

  • 3 veća jaja
  • 25 - 30 dkg (ova količina je koliko tri jaja važu)
  • brašna 25 - 30 dkg (ova količina je koliko tri jaja važu)
  • šećera
  • 8 žlica vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dcl mlijeka
  • 0,5dcl ruma
  • 3 pudinga od čokolade
  • marmelada od marelice
  • 10dkg suhog grožđa
  • 1 slatko vrhnje

Priprema:

Biskvit: Žumanjke tući sa pola količine šećera, dodati vodu i vanilin šećer. Bjelanjke tući sa ostatkom šećera. Sjediniti umućene žutanjke i tučene bjelanjke i lagano umješati brašno. Ispeći biskvit u srednje velikoj tepsiji sa višim rubovima. Peče se da lijepo porumeni, ovisno o pećnici. Topao biskvit ( ne vaditi ga iz tepsije) nakvasiti sa mlijekom i rumom i premazati sa marmeladom od marelice. Odozgo posuti sa suhim grožđem koje se namoči u toploj vodi. Ohlađeni biskvit narezati na rombove. Te rombove sada vaditi i slagati u drugu, veću tepsiju sa višim rubovima, nepravilno ih slagati, tako da ima mjesta između svakog romba. Preko tako posloženih rombova od biskvita izliti topao puding od čokolade (skuhan po receptu na vrećici). Puding treba biti između rombova, a ne samo odozgo. Dobro ohladiti kolač. Odozgo staviti tučeno slatko vrhnje. Rezati na kocke koje će biti šarene, vidi se dio pudinga i dio biskvita.
 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Recepti sa istim ili sličnim sastojcima

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Uskršnji zeko sa višnjama - PROČITAJTE Kolačić s kruškama - PROČITAJTE Pijana nevjesta - PROČITAJTE Najbolje ledene kocke - PROČITAJTE Metražni kolač - PROČITAJTE