Oblatne na moj način

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
5 jaja 5 zlica šećera 1 margarin za kreme 100gr čokolade za kuhanje po želji može i malo mljevenih pett keksa  Priprema:  U malo veći lonac stavimo vodu da zavrije.Uzmemo manji lonac i stavimo na tu vodu. Prvo stavimo jaja i šećer, dok se šećer ne otopi uz stalno mješanje, zatim dodajemo cijeli margarin narezan na kockice, mješamo dok se otopi i na kraju dodajemo čokoladu. Kada je sve otopljeno maknemo sa lonca di je voda, mora se smjesa ohladiti. Slaganje oblatni: oblatnu okrenemo di su veće rupice pa namažemo smjesom. Tako 4 puta, petu oblatnu ostavite praznu, nešto teško stavite na njih da se ne odvajaju, ja se sječam da je moja mama uvijek stavljala moju ili sestrinu školsku torbu hahahah. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovo je mojima doma super, mamin recept i rado ga pripremam...

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 zlica šećera
  • 1 margarin za kreme
  • 100gr čokolade za kuhanje po želji može i malo mljevenih pett keksa 

Priprema: 

U malo veći lonac stavimo vodu da zavrije.Uzmemo manji lonac i stavimo na tu vodu. Prvo stavimo jaja i šećer, dok se šećer ne otopi uz stalno mješanje, zatim dodajemo cijeli margarin narezan na kockice, mješamo dok se otopi i na kraju dodajemo čokoladu. Kada je sve otopljeno maknemo sa lonca di je voda, mora se smjesa ohladiti. Slaganje oblatni: oblatnu okrenemo di su veće rupice pa namažemo smjesom. Tako 4 puta, petu oblatnu ostavite praznu, nešto teško stavite na njih da se ne odvajaju, ja se sječam da je moja mama uvijek stavljala moju ili sestrinu školsku torbu hahahah.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Veronika
  • Vrijeme pripreme: 30 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): oblatne
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Pišinger oblatne - PROČITAJTE Hurmašica sa kokosovim brašnom - PROČITAJTE Čokoladni medenjaci - PROČITAJTE Bajadera - PROČITAJTE Napolitanke - PROČITAJTE