Krašuljci

recepti_bez_slike
500 g mekog brašna 250 g margarina 2  cijela jaja 100 g mljevenih oraha 1 prašak za pecivo 1 vanil šećer 1 velika čokolada za kuhanje Postupak: Čokoladu za kuhanje usitniti , pomiješati sve sastojke i umijesiti tijesto. Gotovo tijesto , u obliku lopte i zamotano u prozirnu foliju,ostaviti u hladnjaku, otprilike sat vremena ( možete i duže,ali i ne morate uopće). Zagrijte pećnicu na 220 C, u tepsiju ,na papir za pečenje,slažite malene loptice ( ne zamarajte se ako nisu iste veličine).Pecite otprilike 10 min. Ako radite veće loptice,bit će vam potrebno malo više vremena. Ohlađene kolačiće spremite u kutiju za kolače. Odlični su uz čaj ili kakao! Uživajte! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Ovo je omiljen kolačić mojih djevojčica.Često ga radim jer je dobar kao užina u školi. Moram reći da sam ljubiteljica sitnih kolačića.U početku sam se mučila sa sjeckanjem čokolade za kuhanje,a zatim sam se dosjetila i čokoladu u originalnom omotu jednostavno sam izlupala čekićem.Tako sam dobila svakakve komadiće čokolade i veće i manje,što je vrlo efektno. Nadam se da će se još nekom svidjeti moji krašuljci...

Sastojci

  • 500 g mekog brašna
  • 250 g margarina
  • 2  cijela jaja
  • 100 g mljevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanil šećer
  • 1 velika čokolada za kuhanje

Postupak:

Čokoladu za kuhanje usitniti , pomiješati sve sastojke i umijesiti tijesto.

Gotovo tijesto , u obliku lopte i zamotano u prozirnu foliju,ostaviti u hladnjaku, otprilike sat vremena ( možete i duže,ali i ne morate uopće).

Zagrijte pećnicu na 220 C, u tepsiju ,na papir za pečenje,slažite malene loptice ( ne zamarajte se ako nisu iste veličine).Pecite otprilike 10 min. Ako radite veće loptice,bit će vam potrebno malo više vremena. Ohlađene kolačiće spremite u kutiju za kolače.

Odlični su uz čaj ili kakao! Uživajte!

Prosjek: 4 (+2)
Link izvora / potpis autora: muterka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)