Bakin carski kolač

Autor: Vesna Santini   (palac x 4415) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1/4 kg maslaca 1/4 kg šećera 6 žumanjaka 6 bjelanjaka 1/2 limuna 1/4 kg mljevenih oraha 1/4 kg brašna Priprema: Maslac, šećer i žumanjke umutiti dok ne bude pjenasto. Dodati sok limuna, mljevene orahe, brašno te snijeg od 6 bjelanjaka. Staviti u podmazan i posut brašnom lim za pečenje veličine pećnice, ali samo pola tijesta. Premazati s tankim slojem pekmeza od marelice, prekriti drugom polovinom tijesta i polagano peći na tihoj vatri. Provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno kad poprimi lagano smeđu boju, uglavnom treba oko 35 do 40 min. na 160°C. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Izdašan i ukusan kolač koji je moja baka volila spremati, a ja ga i dan danas volim jesti. Peče se u limu koji je veličine pećnice.

Sastojci:

  • 1/4 kg maslaca
  • 1/4 kg šećera
  • 6 žumanjaka
  • 6 bjelanjaka
  • 1/2 limuna
  • 1/4 kg mljevenih oraha
  • 1/4 kg brašna

Priprema:

Maslac, šećer i žumanjke umutiti dok ne bude pjenasto. Dodati sok limuna, mljevene orahe, brašno te snijeg od 6 bjelanjaka.

Staviti u podmazan i posut brašnom lim za pečenje veličine pećnice, ali samo pola tijesta. Premazati s tankim slojem pekmeza od marelice, prekriti drugom polovinom tijesta i polagano peći na tihoj vatri. Provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno kad poprimi lagano smeđu boju, uglavnom treba oko 35 do 40 min. na 160°C.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Sacher torta - PROČITAJTE Londonerice - PROČITAJTE Kolač s oblatnama - PROČITAJTE Torta od graha - PROČITAJTE Bojini kolači - PROČITAJTE