Bakin carski kolač

Izdašan i ukusan kolač koji je moja baka volila spremati, a ja ga i dan danas volim jesti.
Peče se u limu koji je veličine pećnice.
Sastojci:
- 1/4 kg maslaca
- 1/4 kg šećera
- 6 žumanjaka
- 6 bjelanjaka
- 1/2 limuna
- 1/4 kg mljevenih oraha
- 1/4 kg brašna
Priprema:
Maslac, šećer i žumanjke umutiti dok ne bude pjenasto. Dodati sok limuna, mljevene orahe, brašno te snijeg od 6 bjelanjaka.
Staviti u podmazan i posut brašnom lim za pečenje veličine pećnice, ali samo pola tijesta. Premazati s tankim slojem pekmeza od marelice, prekriti drugom polovinom tijesta i polagano peći na tihoj vatri. Provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno kad poprimi lagano smeđu boju, uglavnom treba oko 35 do 40 min. na 160°C.
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: lagano / tijesto / marelice / sok







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...