Bakin carski kolač

Izdašan i ukusan kolač koji je moja baka volila spremati, a ja ga i dan danas volim jesti.
Peče se u limu koji je veličine pećnice.
Sastojci:
- 1/4 kg maslaca
- 1/4 kg šećera
- 6 žumanjaka
- 6 bjelanjaka
- 1/2 limuna
- 1/4 kg mljevenih oraha
- 1/4 kg brašna
Priprema:
Maslac, šećer i žumanjke umutiti dok ne bude pjenasto. Dodati sok limuna, mljevene orahe, brašno te snijeg od 6 bjelanjaka.
Staviti u podmazan i posut brašnom lim za pečenje veličine pećnice, ali samo pola tijesta. Premazati s tankim slojem pekmeza od marelice, prekriti drugom polovinom tijesta i polagano peći na tihoj vatri. Provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno kad poprimi lagano smeđu boju, uglavnom treba oko 35 do 40 min. na 160°C.
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: lagano / tijesto / marelice / sok







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...