Strepa od sira s kukuruznim brašnom

recepti_bez_slike
1/2 kg integralnog brašna 1 žlica krute masti (moguće je nabaviti na tržnicama i u većini bolje opskrbljenih supermarketa) Mlijeko i sol po potrebi Nadjev 1/2 kg svježeg kravljeg sira 2 žlice kukuruznog brašna (bijeli kukuruz) 2 cijela jaja Sol Priprema Umijesiti tijesto, razvaljati ga na veličinu kalupa za pečenje, prebaciti u prethodno nauljeni kalup pa premazati nadjevom kojeg treba preliti vrhnjem i peći u već zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva otprilike 45 do 50 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.3 (+4)
Jednostavno i ukusno tradicionalno jelo Hrvatskog Zagroja od svježeg kravljeg sira i kukuruznog brašna.

Još jedno starinsko jelo iz brošure koju je Krapinsko-zagorska županija izdala nakon manifestacije Babičini kolači nagrađena je receptura gospođe Mirice Sinković.

Tijesto

  • 1/2 kg integralnog brašna
  • 1 žlica krute masti (moguće je nabaviti na tržnicama i u većini bolje opskrbljenih supermarketa)
  • Mlijeko i sol po potrebi

Nadjev

  • 1/2 kg svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice kukuruznog brašna (bijeli kukuruz)
  • 2 cijela jaja
  • Sol

Priprema

Umijesiti tijesto, razvaljati ga na veličinu kalupa za pečenje, prebaciti u prethodno nauljeni kalup pa premazati nadjevom kojeg treba preliti vrhnjem i peći u već zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva otprilike 45 do 50 minuta.

Prosjek: 2.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)