Salata od mahuna
Idealno za vruće ljetne dane kao prilog mesnom ili jelu od ribe.
Sastojci
- 1 kg mahuna (uskih, okruglih)
- češnjak ocat ulje
Priprema
Mahune oprati, očistiti od vrhove i staviti u lonac sa slanom ključalom vodom. Kuhati otprilike dvadesetak minuta. Porcijediti mahune, pustiti da se malo ohlade pa začiniti sitno narezanim češnjakom, uljem i octom po ukusu. Preporučujemo da koristite maslinovo ulje i acceto balsamico, što će mahunama dati posebnu aromu.
- Vaše oznake (tagovi): Kuhati / mahune / salata / maslinovo ulje
- Sastojci: aceto balsamico / peršin / maslinovo ulje / Mahune







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
i ja ju ćesto spremim kad me pusti želja za mahunama na varivo, a začine si svatko od ukućana stavi po svojoj želji. Ponekad, ako jedem samostalno, skuham na pari zajedno sa kockicama krumpira pa začinim kad se sve dobro ohladi. Tako dobijem cijeloviti obrok.
ne odgovara mi kiseli ocat u mahunama pa često stavim samo češnjak i maslinovo ulje. To je dovoljno i salata je blaga.
Treba jos dodati isjeckani persin, moze se dodati sve dok je jos toplo i poklopiti 5 minuta, moze se jesti i toplo i hladno.