Salata od mahuna

Autor: tatjana   (palac x 18019) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg mahuna (uskih, okruglih) češnjak ocat ulje Priprema Mahune oprati, očistiti od vrhove i staviti u lonac sa slanom ključalom vodom. Kuhati otprilike dvadesetak minuta. Porcijediti mahune, pustiti da se malo ohlade pa začiniti sitno narezanim češnjakom, uljem i octom po ukusu. Preporučujemo da koristite maslinovo ulje i acceto balsamico, što će mahunama dati posebnu aromu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Idealno za vruće ljetne dane kao prilog mesnom ili jelu od ribe.
Recepti HR -salata od mahuna

Sastojci

  • 1 kg mahuna (uskih, okruglih)
  • češnjak ocat ulje

Priprema

Mahune oprati, očistiti od vrhove i staviti u lonac sa slanom ključalom vodom. Kuhati otprilike dvadesetak minuta. Porcijediti mahune, pustiti da se malo ohlade pa začiniti sitno narezanim češnjakom, uljem i octom po ukusu. Preporučujemo da koristite maslinovo ulje i acceto balsamico, što će mahunama dati posebnu aromu.

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika zdravkica's

i ja ju ćesto spremim kad me pusti želja za mahunama na varivo, a začine si svatko od ukućana stavi po svojoj želji. Ponekad, ako jedem samostalno, skuham na pari zajedno sa kockicama krumpira pa začinim kad se sve dobro ohladi. Tako dobijem cijeloviti obrok.

2
Slika korisnika baba's

ne odgovara mi kiseli ocat u mahunama pa često stavim samo češnjak i maslinovo ulje. To je dovoljno i salata je blaga.

3
Slika korisnika marica's

Treba jos dodati isjeckani persin, moze se dodati sve dok je jos toplo i poklopiti 5 minuta, moze se jesti i toplo i hladno.