Punjeni filet od brancina
Potrebni sastojci za četiri osobe
- 8 komada fileta brancina
- 4 lijepe šnite istarskog pršuta
- 8 očišćenih repova škampi narezanih po dužini
- 4 jakobove kapice
- 100 g rikole
- 10 ml maslinova ulja
- sol
- papar
- kapari
- lovorov list
- 100 ml bijelog vina
- ružmarin
Način pripreme
Filete od brancina nježno potucite preko folije, posolite, popaprite. Na svaki od četiri fileta položite šnitu istarskog pršuta, po dva repa narezanih škampa i mesnati dio školjke. Pospite kaparima, složite listiće rikole i poklopite s preostala četiri posoljena i popaprena fileta. Punjene filete stavite u tavu na maslinovo ulje, poklopite i pecite na laganoj vatri oko pet minuta. Dodajte režnjeve češnjaka, lovorov list, ružmarin , polijte bijelim vinom, pokrijte i stavite na vatru još oko pet minuta. Ukrasite i poslužite.
Savjet:
Jelo možete na isti način završiti i u pećnici.
Link izvora / potpis autora: Viljam Cvek
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / riba
- Sastojci: sol / školjke / škampi / ružmarin / maslinovo ulje / lovorov list
ja i jesam to ispekla u pecnici jer sam se bojala da mi se ne rastrga. ovo je jelo koje moraju probati svi ljubitelji ribe i prsuta!!!!